Antena Căutare

Adevarul mortii lui Nicu Ceausescu. Vezi un interviu inedit cu medicul care ar fi putut sa-l salveze!

Nicu Ceausescu, fiul fostului dictator Nicolae Ceausescu, a fost la un pas de moarte in decembrie 1989. Fostul sau medic, profesorul Alexandru Oproiu, i-a povestit jurnalistului Val Valcu, in exclusivitate, ca atunci cand a fost adus de revolutionari in studioul TVR, fiul cel mic al sotilor Ceausescu era grav ranit.




"Pe Nicu l-am vazut cand mi-a fost adus in encefalopatie hepatica, adica precoma hepatica, isi aminteste prof. Oproiu. A venit fara ca eu, directorul spitalului Fundeni, sa fiu anuntat. M-am trezit cu salvarea de la Jilava, urmata de cel putint 3-4 masini, cu meidici legisti si activisti de la Amnesty International. Din datele pe care le-am obtinut, aceasta encefalopatie hepatica fusese indusa de faptul ca el, avand modificarile acestea psihice, care apar la cirotici, i se daduse diazepam. Diazepamul la ciroza hepatica este nenorocire".

Ciroza s-a descoperit cand a fost injunghiat in burta

Tratamentul de la Fundeni a stabilizat starea pacientului. Insa, prima data, diagnosticul de ciroza hepatica fusese stabilit intra-operator. "In 22 decembrie, cand a fost adus la TVR, cineva l-a injunghiat in burta, iar medicul de la Spitalul Militar, care l-a operat imediat dupa iesirea din emisie, a specificat ca ficatul este cirotic. A fost nevoie de o operatie ampla, fiindca era sectionat intestinul, si atunci s-a vazut ficatul. Era diagnosticat si cu varice esofagiene, isi aminteste prof. Oproiu. Și noi i-am gasit niste varice esofagiene mari, cu risc de sangerare. A plecat de la noi. A avut o rezerva acolo. Nu a fost pazit, din cate stiu eu. Iesirea lui din inchisoare nu s-a datorat bolii, ci unei chichite juridice. El era condamnat pentru port ilegal de arme, iar Paula Iacob s-a folosit de legile de atunci si, pentru ca facuse jumatate din pedeapsa, a putut fi eliberat. Am fost acuzat ca i-am falsificat diagnosticul, ca eu i-am pus diagnostic de ciroza hepatica".

VEZI INTERVIUL COMPLET PE DCNEWS.RO!

Studiu: Doctorii ar deveni mai buni daca ar citi Shakespeare... VIDEO! Oile, costumate special pentru Craciun!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x