Antena Căutare

Ai auzit de fantomele din Casa Poporului? Află povestea militarului zidit în pereții emblemei Bucureștiului

Casa Poporului este cea mai mare clădire ca suprafață din România și a doua la nivel mondial, depășește cu doi la suta volumul piramidei lui Keops din Egipt, probabil de aceea unele surse o caracterizează ca o construcție “faraonică”, însă construcția aceste embleme duce în spate viețile sacrificate ale multor oameni.

Casa Poporului este cea mai mare clădire ca suprafață din România și a doua la nivel mondial, depășește cu doi la suta volumul piramidei lui Keops din Egipt, probabil de aceea unele surse o caracterizează ca o construcție “faraonică”, însă acestă emblemă duce în spate viețile sacrificate ale multor oameni.


Construită pe vremea dictatorului Nicolae Ceaușescu, în 1980 au început lucrările pe cel mai mare șantier din România, unde lucrau zi de zi peste 25.000 de oameni, câte 24 de ore zillnic, în schimburi. Nu degeaba circulă zvonul că este sursa celor mai multe legende urbane cu oameni care au fost ziditi de vii în pereții celei mai mari cladiri din Europa.


Ion Barladeanu este un important artist contemporan roman și unul dintre care a lucrat la Casa Poporului și știe totul despre una dintre aceste legende, care pare a fi adevarată.

La o așa construcție și un volum de muncă foarte mare, accidentele erau inevitabile, drept urmare peste 15 oameni și-au dat viața pentru această clădire. De aici pornesc și poveștile cu fantome , pe care le auzim de la persoanele ce lucrează în Casa Poporului, stafii care declanșează alarme, fluieră sau chiar rup sigilii.

“În 1989 eram acolo, a fost și doamna Anca Petrescu, eu am crezut că era nepoata lui Ceaușescu. Doi ani am lucrat acolo, ca paznic. Când a venit tovarășul Nicolae Ceausescu, eu l-am văzut de o suta de ori, nu i-a plăcut un zid, el dadea din mâini așa, a zis să fie dărâmat. Atunci au dat de o haina kaki în zid, apoi au dat de omul mort. El băgase vreo trei oameni în pușcărie, era cu trei trese, sergent major. Nu știu de alții, dar au murit mulți acolo”, ne-a spus artistul Ion Barladeanu.

Uită-te bine! O iluzie optică demenţială! NU e un păianjen!... Visezi să te aștepte așa la altar! 10 miri și reacțiile lor emoționante înainte să spună „DA”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x