Antena Căutare

Ai cont de Facebook? Scandalul celei mai mari rețele de socializare nu ocolește România. Ce se întâmplă cu DATELE TALE

În războiul pentru putere şi influenţă, cea mai populară reţea socială din lume ar fi devenit arma perfectă! Scandalul datelor furate de la 50 de milioane de utilizatori de Facebook ajunge şi în România.

În războiul pentru putere şi influenţă, cea mai populară reţea socială din lume ar fi devenit arma perfectă! Scandalul datelor furate de la 50 de milioane de utilizatori de Facebook ajunge şi în România.

Un jurnalist vorbeşte despre conturile din ţara noastră care ar fi fost manipulate după practica folosită de compania Cambridge Analytica. Ancheta jurnaliştilor din Marea Britanie arată cum informaţii personale, colectate ilegal, s-au transformat în profiluri folosite în jocuri politice.

Fiecare site vizitat, fiecare like dat, fiecare clip urmărit online creează o amprentă digitală. În mâinile firmelor de consultanţă, aceste date pot deveni devin adevărate arme. Aşa s-ar fi născut scandalul uriaş.

La început a fost testul de IQ. Unul din sutele de mii de teste completate în fiecare zi pe Facebook. Însă, odată cu acceptul de a accesa aplicaţia, utilizatorii au deschis larg poarta către informaţiile personale şi lista de prieteni. 50 de milioane de oameni au picat în capcana firmei de consultanţă politică, iar activitatea pe reteaua de socializare ar fi fost transformată de Cambridge Analytics în armă de propagandă în masă. Cu ajutorul unui algoritm avansat, analiştii puteau estima după doar trei like-uri: vârsta utilizatorului, orientarea politică, starea civilă dar şi care sunt mesajele politice la care aceştia vor reacţiona pozitiv.

Momentul ȘOCANT în care un parașutist moare, după ce se lovește de altul, în aer. S-a izbit puternic de pământ!... Imagini cu un avion care pare urmărit îndeaproape de un OZN încing internetul! Clipul a devenit VIRAL...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x