Antena Căutare

Scandal Facebook. Zuckerberg, convocat în Parlament după ce datele confidențiale ale utilizatorilor au influențat Brexit

Facebook este în prezent într-un mare scandal după ce s-a aflat că anumite date confidențiale ale utilizatorilor au fost pentru a manipula electoratul la refendumului pentru Brexit și la alegerile prezidențiale din SUA. 

Facebook este în prezent într-un mare scandal după ce s-a aflat că anumite date confidențiale ale utilizatorilor au fost pentru a manipula electoratul la refendumului pentru Brexit și la alegerile prezidențiale din SUA.

Mark Zuckerberg a fost convocat în Parlamentul britanic în ancheta privind utilizarea datelor Facebook.

Camera Comunelor l-a convocat marţi pe Mark Zuckerberg, directorul general al platformei de socializare online Facebook, pentru a fi audiat în ancheta privind activităţile companiei de analize politice implicată în campania electorală a preşedintelui SUA Donald Trump şi în cea pro-Brexit.

Scandal Facebook. Zuckerberg, convocat în Parlament după ce datele confidențiale ale utilizatorilor au influențat Brexit

O firmă specializată în analizarea datelor online implicată în campania preşedintelui SUA Donald Trump şi în cea pro-Brexit a exploatat în scop electoral datele de pe Facebook a zeci de milioane de cetăţeni americani în ceea un membru al echipei lui Steve Bannon a numit drept "război psihologic".

Un activist pentru transparenţă, Christopher Wylie, a dezvăluit pentru publicaţiile The New York Times şi Observer că firma Cambridge Analytica, deţinută de miliardarul specializat în tranzacţii speculative Robert Mercer şi condusă la acea vreme de Steve Bannon, a participat la campania electorală a lui Donald Trump folosind fraudulos profilurile Facebook a milioane de alegători americani pentru a construi un puternic program software în scopul anticipării şi influenţării preferinţelor electorale.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Reprezentanţii Facebook vor face o anchetă internă pentru a afla cum a fost posibilă o astfel de scurgere de informaţii confidenţiale din cea mai populară rețea socială.

Tragedie în Olanda, după un grav accident! Cinci ROMÂNI MORȚI şi trei răniţi... Dramatic! Viața unei femei a fost distrusă în urma unei răceli! Motivul pentru care medicii au decis să-i amputeze mâini...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x