Antena Căutare

Ai mâncat kiwi toată viața, dar n-ai știut asta! Modul uimitor prin care se obțin aceste fructe: ”Un mascul se combină cu cel puțin două femele!”

O sursă excelentă de vitamine și minerale pentru organismul uman este, fără doar și poate, fructul de kiwi. Cu miezul verde, cărnos și acrișor, acest fruct delicios, ce-și are originile în Asia, este recunoscut pentru conținutul bogat în vitamina C, dar și pentru proprietățile de a regla tensiunea arterială,  digestia ori pentru a trata durerea de cap.

O sursă excelentă de vitamine și minerale pentru organismul uman este, fără doar și poate, fructul de kiwi. Cu miezul verde, cărnos și acrișor, acest fruct delicios, ce-și are originile în Asia, este recunoscut pentru conținutul bogat în vitamina C, dar și pentru proprietățile de a regla tensiunea arterială, digestia ori pentru a trata durerea de cap.

Cum se obțin fructele de kiwi! Detalii neștiute despre această ”procedură” - Un ”mascul” la cel puțin două ”femele”

Fructele de kiwi sunt disponibile în piețe pe tot parcursul anului, fie că este vară sau iarnă și sunt apreciate de o mulțime de oameni. Dacă nu te-ai întrebat niciodată cum se obțin acestea, ei bine află că procedura de polenizare este una foarte complexă. Mai exact, se pare că acestea sunt obținute după ce o plantă mascul este altoită cu cel puțin două plante femelă, potrivit specialiștilor.

”Kiwi este o specie dioică, unisexoadioică, adică avem plante mascul și plante femele. Ca să producă fructe, ele au nevoie de câte o plantă mascul la cel puțin o plantă femelă. Ba mai mult, pentru a obține o cantitate mare de fructe se recomandă ca o plantă mascul să fie combinat cu un număr de trei - opt plante femele. Polenizarea este făcută de albine, bondari sau alte insecte polenizatoare”, a explicat Florin Stănică, profesor universitar la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București.

Ce conțin 100 de grame de kiwi

Fructele de kiwi sunt recomandate și în dietă, întrucât doar 100 de grame conțin doar 61 de calorii. Acestea au un conținut bogat de apă (83 la sută) și 15 la sută carbohidrați. De asemenea, conțin o cantitate mai mare de vitamina C decât o portocală, dar și luteină, o substanță ce are rolul de a reduce riscul de apariție a cancerului, fibre, dar și cupru, potasiu, magneziu, fier, calciu, acid folic, dar și vitamine A, B6, C și E.

Beneficiile fructelor de kiwi

Fructele de kiwi au un conținut bogat de luteină, o substanță ce are proprietăți în reducerea riscului de apariție a cancerului, dar și a bolilor cardiovasculare sau a cataractei.

Poate proteja, de asemenea, împotriva diabetului, cancerului și bolilor cardiovasculare, grație conținutului ridicat în vitamina C, în timp ce cuprul este responsabil pentru întărirea oaselor, dar și pentru dezvoltarea creierului și pentru îmbunătățirea sistemului imunitar.

Persoanele alergice la latex, papaya sau ananas este posibil să prezinte de asemenea alergie la kiwi, din cauza prezenței unei enzime numită actinidină.


I-au furat cadavrul lui Charlie Chaplin. L-au dus pe un câmp. Porumbul a crescut peste. ”Băăi, unde e mortul?”... Fenomenul pe care oamenii nu și-l explică: de ce timpul trece mai repede când îmbătrănesc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x