Sase saptamani. Atat au muncit in laborator cercetatorii pentru a produce aceasta bucata de burger. Au pornit de la celule stem de vaca, cultivate in laborator, peste care au adaugat pesmet, sare, praf de ou, suc de sfecla rosie si sofran pentru a obtine o culoare naturala. Si pentru a demonstra ca burgerul in vitro este cat se poate de real, oamenii de stiinta au facut o degustare in premiera in vazul a zeci de mii de spectatori.
Prima care a gustat din carnea realizata in laborator a fost o cercetatoare care s-a dedicat cariera tendintelor culinare.
"Are o aroma intensa, asemanatoare cu cea a carnii, dar nu este atat de suculenta. Dar consistenta este perfecta. I-ar fi trebuit sare si piper!", a spus Hani Ruttzler.
Nu are acelasi gust ca un burger de vita si nici acelasi miros. Insa ar putea revolutiona industria alimentara. Deocamdata, cel mai mare dezavantaj este pretul: 250.000 pentru un burger. Frankenburger, cum este supranumit in presa londoneza, ar putea ajunge in magazine abia peste zece ani, bineinteles la un pret mult mai mic.