Antena Căutare

Antipa, primul muzeu din Romania care poate fi ”citit” si cu telefonul

La Muzeul Antipa, smartphone-urile pot tine acum locul ghizilor. O aplicatie disponibila gratuit este suficienta pentru a face un tur complet al muzeului. Oricine are un telefon compatibil cu aceasta poate afla mai multe informatii despre exponate.

Scanarea unor coduri QR sau a unor NFC-uri este tot ce trebuie sa faceti pentru a afla mai multe informatii despre exponatele muzeului si a le selecta doar pe cele care va intereseaza. Daca nu aveti un smartphone compatibil cu tehnologia NFC, puteti citi informatiile si prin aplicatia „Museo Tag Antipa”.

“Credem ca un muzeu modern, la care comunicarea este interactiva, deja, trebuie sa aiba si acest sistem de informare care da vizitaorilor posibilitatea de a vedea si de a accesa o informatie independent”, a declarat Aurora Stanescu, PR-ul Muzeului Antipa.

Textele vin in completarea informatiilor de pe display-urile amplasate in dreptul exponatelor, sau contin un rezumat al acestora.

Opt luni au lucrat specialistii pentru a face 400 de texte codificate. Acum, muzeul Antipa, este primul din tara care detine aceasta tehnologie.

Descoperire arheologica impresionanta la Sibiu! "Cand va aparea in lumea internationala va starni o furtuna!"... "Oppan Chomsky Style": Profesori renumiti de la universitatea MIT au parodiat Gangnam Style ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x