Antena Căutare

Așa arătau, pe vremuri, economiile de-o viață! Un britanic și-a ascuns comoara sub clapele unui pian: 900 de monede aur, descoperite după aproape un secol

O comoară care conținea sute de monede de aur datând din epoca victoriană a fost descoperită sub clapele unei pianine, informează AFP.

O comoară care conținea sute de monede de aur datând din epoca victoriană a fost descoperită sub clapele unei pianine.

Potrivit British Museum, instituția responsabilă pentru evaluarea comorii, descoperirea a fost făcută în noiembrie anul trecut, atunci când un specialist, pe numele său Martin Rickhouse, a fost chemat să acordeze o pianină cu o vechime de 110 de ani, oferită școlii secundare din Bishop's Castle (centrul Angliei).

900 de monede de aur, comoară estimată la peste 300.000 de lire sterline

La verificare, clapele păreau un pic înțepenite, așa că Rickhouse a decis să le scoată, descoperind, spre marea sa mirare, șapte pachete din pânză, atent cusute, și o pungă din piele, în care se aflau peste 900 de monede de aur. Mass-media a estimat vineri valoarea acestei descoperiri la 300.000 - 500.000 de lire sterline. Moneda pare să fie cea mai la îndemână ”comoară”. La Roma, de exemplu, se strânge, anual, în celebra Fontana di Trevi, o sumă uriașă, din bănuții aruncați de turiști în apă.

Monedele, bătute între 1847 și 1915, alcătuiesc cea mai importantă comoară de acest tip descoperită vreodată în țară, potrivit British Museum, citat de Agerpres.

Ele au fost ascunse la la sfârșitul anilor '20, după cum reiese dintr-o reclamă la compania Shredded Wheat, în care este învelit unul dintre pachete, "probabil în replică la Marea Criză Economică sau la evenimentele care au condus la Al Doilea Război Mondial" și "reprezintă, probabil, economiile de-o viață", a remarcat Peter Reavill de la British Museum.

Toate eforturile de a da de urma proprietarilor originali s-au dovedit inutile. Comoara aparține acum coroanei britanice, care îi va recompensa pe proprietarul actual și pe cel care a făcut descoperirea, după ce va face o estimare a valorii acesteia. În ceea ce-i privește pe generoșii donatori ai pianinei, un cuplu care a cumpărat-o în 1983 pentru copiii săi, aceștia nu vor primi niciun ban.

Zodia aceasta se îmbogățește rapid în luna mai! Cine pleacă în concediu cu mai mulți bani?... Ce "gătesc" astronauții, în spațiu! Așa se prepară un sandwich, la bordul stației spațiale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x