Antena Căutare

Bhutan: Razii ale politiei, in casele fumatorilor

Vremuri proaste pentru cetatenii din Bhutan, tara care, in efortul de a deveni prima din lume ce interzice total fumatul, permite acum politiei sa efectueze razii in casele oamenilor pentru a-i aresta pe infractorii-fumatori. Bhutan, o tara budista, a interzis vanzarea de tutun in 2005, insa acesta este adus in continuare de contrabandisti din India si vandut ilegal in magazine mai mici.

Acum, politia este ajutata in raziile sale si de caini care simt mirosul de tutun. Cu toate ca fumatul in intimitatea casei este permis, o persoana are voie doar cu 200 de tigarete importate, in fiecare luna.

Politia poate sa intre acum in casele oamenilor, daca observa pe cineva care fumeaza si oricine are tutun trebuie sa prezinte chitanta cu care l-a importat legal.

Multe magazine nu mai comercializeaza ilegal tigari, dupa ce au fost amenintate cu cainii, in prezent antrenati pentru descoperirea tutunului.

Noua si nepopulara lege a fost declarata "draconica", relateaza Reuters, citat de Newser.com. Vanzatorii si fumatorii care nu respecta prevederile legale in acest sens pot face cinci ani de inchisoare.

Sursa: Antena3

Cea mai detaliata fotografie color a cerului nocturn, prezentata de astronomi... VIDEO! Un elefant inmaneaza cecuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x