Antena Căutare

Bombardier nazist, gasit intact in Canalul Manecii!

Doborat la 26 August 1940, in timpul Bataliei Angliei, pe care nazistii au pierdut-o, bombardierul Dornier 17 a fost descoperit cu sonarul. Aeronava a stat ascunsa sub nisipul marii timp de 71 de ani si, potrivit expertilor, s-a conservat perfect.

"Este un avion unic si aminteste de un moment istoric important din istoria Marii Britanii, iar importanta lui nationala si internationala nu poate fi subestimata. Fara doar si poate este una dintre cele mai importante descoperiri aeronautice ale secolului", a declarat Ian Thirsk, reprezentant al "RAF Museum", care vrea sa achizitioneze aeronava.

Initial, avioanele Dornier 17, denumite si "creioanele zburatoare", au fost construite ca aeronave de pasageri, scrie Daily Mail. Ulterior, au fost transformate in avioane de razboi si, datorita formei inguste, erau foarte greu de doborat.

Se pare ca aeronava descoperita in Canalul Manecii este ultimul exemplar de acest tip, dat fiind faptul ca toate avioanele Dornier 17 au fost distruse dupa terminarea razboiului.

Sursa: Jurnalul National

Foto: battleofbritainblog.com

Zeci de tineri americani isi fac urechi de elf, ca in filmele SF... Un grup de turisti a fost inchis din greseala in moscheea Carol I...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x