Antena Căutare

Calendarul evenimentului „ZILELE BUCUREŞTIULUI 555 ani''

Primaria Capitalei organizeaza Zilele Bucurestiului, in perioada 19-21 septembrie. Evenimentele se vor desfasura in Piata Constitutiei, Piata Universitatii, parcul Cismigiu si Centrul Istoric.

Primaria Capitalei organizeaza Zilele Bucurestiului, in perioada 19-21 septembrie. Evenimentele se vor desfasura in Piata Constitutiei, Piata Universitatii, parcul Cismigiu si Centrul Istoric.


Porti deschise la Hanul Gabroveni

Sarbatoarea Bucurestiului va debuta joi, 18 septembrie cu inaugurarea Hanului Gabroveni, monument istoric consolidat, reabilitat si modernizat cu fonduri norvegiene si de la bugetul local, care va deveni noul centru cultural al Capitalei.
Pe 20 si 21 septembrie, Hanul Gabroveni isi deschide oficial portile, in intervalul orar 10,00-20,00, pentru a-i intampina pe toţi cei doresc să cunoască mai bine unul dintre locurile care vor găzdui evenimente ce vor revitaliza peisajul cultural bucureştean.


Parcul Cismigiu – Targul Bucurestiului
Incepand de vineri, 19 septembrie si pana in data de 21 septembrie, in Parcul Cismigiu se va desfasura Targul Bucurestiului, unde, in intervalul 10:00- 22:00, vizitatorii sunt asteptați cu o gama diversa de produse, de la obiecte ale mesterilor populari la cele aparținând tinerilor creatori autohtoni, iar in zona culinara, culturala si sociala acestora li s-a pregatit un spațiu alternativ de relaxare si de petrecere a timpului liber, in natura, alaturi de familie si prieteni.


Sambata, 20 septembrie, incepand cu ora 15:00 va avea loc Parada costumelor de epoca, urmata de un spectacol de magie "TeO Magic Show", iar incepand cu ora 18,00, timp de jumatate de ora, se va desfasura deja legendara "Bataie cu Flori". Incepand cu ora 16.45, spectacolele artistice vor debuta cu Opera Comica "De la Hora Martisorului la Calusari", urmati de minoritatile aromana, rroma, greaca, italiana, maghiara, turco-musulmana, germana, evreiasca, iar de la ora 20.00 si pana la 21.15 va urca pe scena orchestra "Valahia", cu Andreea Haisan, Gheorghita Nicolae, Marioara Man Gheorghe si Maria Dragomiroiu.


Duminica, 21 septembrie Targul Bucurestiului continua cu zona culinara, culturala, atelierele interactive, parada costumelor de epoca si „Bataia cu flori”.Incepand cu ora 17.00, programul artistic va debuta cu un spectacol sustinut de Grupul "Trei Parale", urmat de "Midnight Colors", Anton Pann Ensemble, iar de la 18.50 vor urca pe scena din Cismigiu Ozana Barabancea & Band, urmata de Silviu Biris si Band Bucuresti, Maria Buza si Taraful George Patrascu, Irina Sarbu & Band si Marius Mihalache - Back to swing.


Centrul istoric – Dans in aer liber
Nu putea lipsi nici Centrul istoric din sarbatorirea Zilelor Bucurestiului. Astfel, incepand de vineri 19 septembrie, timp de trei zile, in intervalul 17.00 - 22.00, intersecția strazilor Lipscani si Eugen Carada se va transforma intr-un ring de dans in aer liber. Artistii invitați vor dansa pe ritmuri latino si vor sustine cursuri pentru cei ce doresc sa invețe tainele coregrafiei.


Piata Constitutiei "Revolutia Muzicii Usoare Romanesti"
Un eveniment de exceptie va avea loc in Piata Constitutiei, sambata, 20 septembrie, incepand cu ora 20.00, unde se va desfasura "REvolutia Muzicii Usoare Romanesti”.


Pe scenă vor urca cei mai iubiți artiști români, de la Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Monica Anghel, Cristi Minculescu, Horia Moculescu până la Loredana, Delia, Marius Moga, Smiley, What’s UP, Adda, Ștefan Banică Jr. și mulți alții, iar publicul va fi invitat să cânte odată cu artiștii „De-ai fi tu salcie la mal”, „Strada Speranței”, „Bună seara, iubite”, „Truli, truli”, „Frumoasa mea”, „Mă întorc la tine, mare albastră”, „Lalele, lalele”, „Acasă”, „Pe barba mea” și multe alte piese care au traversat anii și au rămas vii în inima ascultătorilor.


iMapp Bucharest 555

Tot sâmbătă, de la ora 23,00, Palatul Parlamentului va deveni un ecran gigant, pe care se va proiecta iMapp Bucharest 555, un spectacol multimedia unic în Europa, urmat de "DJ Open Air Party"care va transforma Piața Constituției într-un club în aer liber.


La iMapp Bucharest 555 vor fi proiectate 5 show-uri a câte 5 minute și 55 de secunde, pe cea mai impresionantă suprafață pe care o poate oferi o clădire. Deși fațada Palatului Parlamentului a mai fost folosită pentru proiecții, este prima dată când este încorporată într-un proiect de video-mapping, care presupune o imagine 3D complexă, ce animă prin forme și culori suprafața clădirii, folosind fiecare element arhitectonic pentru a personaliza și reinterpreta aria gigantică a construcției, de aproximativ 20.000 de metri pătrați. Selecția echipelor de artiști a fost efectuată în urma unui concurs desfășurat pe site-ul oficial al evenimentului, la care au participat echipe de artiști din întreaga lume. Dintre participanți, au fost selecționate 5 echipe cu un portofoliu deosebit, cărora li s-a oferit posibilitatea de a-și transforma ideile și viziunea în realitate, printr-un show de excepție. După ce vor avea loc toate cele 5 video-mappinguri, unul dintre ele va fi desemnat favoritul publicului, în urma unui vot prin sms, în timp real.

Astfel, incepand cu ora 23.05, show-ul debuteaza cu echipa "Maxintensity" din Ungaria, urmata de echipa "The Macula" - Cehia, echipa "Damien Fountain" din Franta, "Les Ateliers Nomad" din Romania si se incheie cu proiectiile echipei "SevenZero" din Polonia.

Dj Open Air Party
Dupa iMapp Bucharest 555, tot in Piata Constitutiei va avea loc, începând cu ora 24:00, DJ Open Air Party, eveniment ce-i aduce pe aceeași scenă pe Isabella „The Machine” Summers of Florence & The Machine si Whoo Kid (Official DJ of 50 Cent). În incheierea show-ului oferit de cei doi artiști internaționali va mixa DJ Nico de Transilvania, ambasador al Last Night a DJ Saved My Life (proiect prin care cei mai importanți DJ din lume sărbătoresc ziua de 21 septembrie, Ziua Păcii).


Fantani Arteziene Bucuresti
Primăria Municipiului București şi Apa Nova București, invită bucureștenii vineri, 19 septembrie 2014, începând cu ora 19:00, să participe la inaugurarea primei etape a proiectului „Fântâni Arteziene Bucureşti”.
Evenimentul este susţinut printr-un spectacol live multimedia de către Zoli Toth Project, în cadrul proiectului «Bach in showbiz », pe teme de muzică clasică, pop, rock, jazz şi folclor românesc, propuse de compozitorul Adrian Enescu.


Piata George Enescu – Folk you
Sambata 19 septembrie si duminica 20 septembrie, in intervalul orar 19.00-23.00, in Piata George Enescu se va desfasura Festivalul "Folk you!". Astfel, in cele doua zile de festival vor urca pe scena Vama, Pasarea Rock, Antract, Nicu Alifantis,Taxi,Florin Chilian si Alexandru Andries.


Piata Universitatii – Concert de muzica alternativa si spatiu expozitional
Tot vineri, 19 septembrie, la esplanada cu statui de la Universitate, incepand cu ora 20.00, pana la ora 23.00, va avea loc un concert de muzica alternativa cu cele mai cunoscute trupe românesti ale momentului: "The Speakers", "The Amsterdams", "Les Elephants Bizarres", "Luna Amara", "Omul cu Şobolani" şi "Alternosfera".

In intervalul 19-28 septembrie, esplanada cu statui se va transforma intr-un spațiu expozițional, care va gazdui o instalație de arta contemporana - "Feed me!" a artiștilor Marilena Oprescu Singer și Radu Pop. Expoziția poate fi vizitată până pe data de 28 septembrie, apoi proiectul va parcurge un traseu itinerant în străinatate, urmând să ajungă printre altele și în Centrul Ars Electronica din Linz.


Simbolurile Bucureștiului la Palatul Brâncovenesc
Și Centrul Cultural “Palatele Brâncovenești” din Mogoșoaia participă, in perioada 19 - 21 septembrie, la sărbătoarea “Zilele Bucureștiului” cu evenimente la care sunt invitați copii din școlile bucureștene și centre de plasament, care vor participa la ateliere de creație, susținute de artiști plastici. Tot pentru copii se vor organiza un minicircuit de Formula 1, sub forma de competiție cu premii și jocuri interactive susținute de actori profesioniști. De asemenea, bucureștenii vor fi invitați în curtea palatului la teatru, precum și la concerte în aer liber. Curtea palatului va fi decorată cu o pictură 3D supradimensionată care va înfațișa imagini din trecutul Bucureștiului, din prezent și o proiecție a Bucureștiului în viitor.


La “Palatele Brâncovenești” din Mogoșoaia, duminica, 21 septembrie, incepand cu ora 17.00, va avea loc un recital ADDA, iar de la 17.30, se va juca piesa de teatru “5 femei de tranzitie” de Rodica Popescu Bitanescu. Spectacolul este urmat (in intervalul 19.15-19.45) de un concert Byron, si de un recital Nightlosers, care va incepe la ora 19.50.


De asemenea, vineri, 19 septembrie, la Palatul Copiilor, va avea loc Forumul Elevilor. Evenimentul va reuni reprezentanții liceelor bucureştene, iar elevii vor participa la workshopuri de dezvoltare şi consiliere personală.
Accesul publicului la toate evenimentele organizate de Zilele Bucurestiului este liber.


NOTA:
Pentru detali despre evenimente: http://www.bucuresti555ani.ro/. Piesa Bucuresti 555 de ani: https://www.youtube.com/watch?v=04HGJ3fVQ2w

Descoperire importantă! Cel mai rar şarpe din România a reapărut după 80 de ani... VIDEO: Ce-ai zice dacă te-ai duce să ajuţi un cerşetor, iar el ţi-ar da bani pentru asta?...
Stratul de ceară de pe mere. Ce spun specialiștii despre el și cum poate fi eliminat
Fructele din supermarketuri sunt frumoase. Au o formă atât de uniformă, sunt atât de...
Horoscopul zilei de 23 martie 2023. Racii au parte de o zi minunată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 23 martie 2023 spune că Racii se vor bucura de clipe și momente care le vor...
Parteneri
Icre de fasole cu ceapă caramelizată. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x