Antena Căutare

Revoltător! Castelul Reginei Maria din Mamaia a ajuns o ruină, după ce a fost vândut la preț de apartament - VIDEO

Castelul Reginei Maria din Mamaia a ajuns o ruină, după ce a fost vândut la preţ de apartament, iar ani în şir a fost lăsat de izbelişte. Mai nou, Ministerul Culturii a cerut anularea vânzării Palatului Regal.

Castelul Reginei Maria din Mamaia a ajuns o ruină, după ce a fost vândut la preţ de apartament, iar ani în şir a fost lăsat de izbelişte. Mai nou, Ministerul Culturii a cerut anularea vânzării Palatului Regal.

Proprietarii monumentului şi reprezentanţii societăţii care l-au vândut au fost chemați în judecată.

Dacă va ajunge în proprietatea statului, pentru Castel mai există o şansă să ajungă să rivalizeze din nou cu cel construit tot de Regina Maria, în Bulgaria, la Balcic.

De aproape un secol, în centrul staţiunii Mamaia tronează fosta reşedinţă de vara a Reginei Maria. Însă, în anul 2003, Palatul Regal era vândut la un preţ derizoriu. Tranzacţia a fost făcută ilegal, după cum au constatat de curând specialiştii, pentru că nu s-a ţinut cont că statul român avea drept de preempţiune asupra lui.

Castelul Reginei Maria din Mamaia a fost de-a lungul anilor discotecă, iar apoi club de noapte. Ziua, piscina din incintă era şi ea deschisă pentru cei care voiau să se relaxeze. în staţiunea bogaţilor. Ulterior, însă, locul a fost lăsat de izbelişte, vandalizat şi chiar incendiat. Acum a ajuns să adăpostească oameni ai străzii.

Ca să poată fi reabilitat, monumentul trebuie să ajungă mai întâi în proprietatea statului. Ministerul Culturii a introdus deja o acţiune in instanţă pentru ca actele de vânzare-cumpărare să fie declarate nule. Inclusiv proprietarii au cerut să renunţe la el, fără nicio pretenţie.

După ce a descoperit Balcicul, Regina Maria a cerut ca şi acolo să fie construit un castel identic cu cel de la Mamaia. Acolo şi-a mutat ulterior reşedinţa de vară.

Cum îşi găseau femeile soţ, acum 60 de ani! "Poartă un bandaj şi..."... La 26 de ani, își organizează nunta și înmormântarea: „Știu că voi muri. Ultima mea dorință este să îmbrac rochia de mir...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x