Antena Căutare

Adevărul despre roșiile românești ”stropite”, care se vând în piețele din România. Câte pesticide au, de fapt

Roșiile românești sunt tot mai căutate, după ce în ultimii ani în piețele din România au apărut tomate din import, despre care cumpărătorii spun că nu au același gust și nu sunt la fel de sănătoase. Ministerul Agriculturii a efectuat mai multe controale, prin Autoritatea Națională Fitosanitară, cu scopul de a determina câte pesticide conțin tomatele românești.

Roșiile românești sunt tot mai căutate, după ce în ultimii ani în piețele din România au apărut tomate din import, despre care cumpărătorii spun că nu au același gust și nu sunt la fel de sănătoase. Ministerul Agriculturii a efectuat mai multe controale, prin Autoritatea Națională Fitosanitară, cu scopul de a determina câte pesticide conțin tomatele românești.

Adevărul despre roșiile românești ”stropite”

Controalele au fost efectuate în sere și solarii, imediat după recoltare. S-au prelevat probe de roșii de la producătorii înscriși în programul guvernamental de sprijin pentru tomate pentru a se determina concentrația de pesticide din compoziția lor.

„În urma verificărilor efectuate până la data de 13 iunie 2019, tomatele aflate pe piață sunt sigure pentru consum și nu s-au depistat depășiri ale reziduurilor de pesticide peste limita maximă admisă”, precizează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurare într-un comunicat.

În total s-au prelevat 329 de probe din mai multe județe din țară. Dintre acestea au fost analizate 243, iar 86 sunt încă în lucru. În urma testelor, Autoritatea Națională Fitosanitară anunță că roșiile românești care se vând pe piețele din țară sunt sigure pentru consum. Inspectorii fitosanitari au constatat că tehnologiile de cultură au fost respectate și au anunțat că aceste controale vor contiuna și în perioada următoare.

„Autoritatea Națională Fitosanitară manifestă prin toate activitățile un interes sporit pentru depistarea la timp și eliminarea eventualelor neconformități legate de depășiri ale reziduurilor de pesticide din fructe și legume, astfel încât pe masa consumatorului să ajungă doar produse sigure”, precizează sursa citată.

"Cuminţenia Pământului" poate fi recuperată! Ministrul Culturii face declarații despre demers... Povestea tatuatorului care și-a transformat proteza pentru mâna într-o mașină te tatuat - VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x