Antena Căutare

Catedrala verde – un sanctuar viu care va fi „terminat” peste un sfert de secol. 42 de fagi în loc de coloane și un creator care a murit după ce i-a plantat

La poalele muntelui Arera, crește o catedrală, un sanctuar viu clădit cu dragoste și ridicat pentru a reflecta iubirea divină pe pământ, într-un loc de basm! Un adevărat rai pe care l-a proiectat lângă  Bergamo, în nordul Italiei, artistulu italian Giuliano Mauri.

La poalele muntelui Arera, crește o catedrală, un sanctuar viu clădit cu dragoste și ridicat pentru a reflecta iubirea divină pe pământ, într-un loc de basm! Un adevărat rai pe care l-a proiectat lângă Bergamo, în nordul Italiei, artistulu italian Giuliano Mauri.

Îndrăgostit de lemn și natură, Maurila a început în 2009 construcția unei catedrale vii la baza muntelui Arera. După ce a plantat „fundația”, 42 de fagi, artistul moare, iar lucrările sunt continuate de fiul său.

De ce o catedrală vie?

Giuliano Mauri, numit și „țesătorul pădurii”, a fost renumit în timpul vieții sale pentru crearea de lucrări de “arhitectură naturală”. Nu o dată, în loc de piatră sau cărămizi, a folosit ramuri, bucăți de lemn și alte materiale organice, pe care le-a împletit pentru a realiza opere naturale, efemere uneori din cauza materialelor din care erau făcute.

Nu a făcut rabat de la regulă nici când a înălțat catedrala. Ea crește la propriu, deoarece în structura ei au fost cuprinși 42 de fagi care, în 20-25 de ani, for forma cu ramurile și frunzele lor pereții și acoperișul catedralei.

Cele 42 de coloane construite formează împreună o basilică cu cinci naosuri (nave). Stâlpi din brad, ramuri de castan și alun, au fost țesute împreună pentru a crea structuri de susținere pentru cei 42 de fagi care sunt plantați în interior. Toate aceste structuri reprezintă coloanele catedralei.

Pe măsură ce fagii vor crește, structura din jurul lor va fi deteriorată, realizându-se o tranziție lină de la lucrarea omului la cea a naturii, scrie revistadinlemn.ro.

Materiale de construcție: brazi, castani și alun

Au fost folosiți 1.800 de stâlpi de brad, 600 de castan, 6.000 de metri de ramuri de alun îmbinate împreună cu ajutorul cuielor, țintelor și a bucăților mici de lemn. Ocupă 650 de metri pătrați, având peste 30 m lungime si 27 lățime. Înălțimea variază între 5 și 25 m.

Catedrala verde este una dintre cele mai impresionante structuri vegetale din lume.

Descoperire inedită! Când au loc cele mai mari cutremure? Cercetătorii au rămas fără cuvinte... Frumusețea n-are vârstă în unele cazuri. Christie Brinkley, cea mai sexy sexagenară din lume!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x