Antena Căutare

Ce bunici își răsfață mai mult nepoții și de ce. Motivul pe care nu mulți îl știu. Un studiu a demonstrat totul

Încă din cele mai vechi timpuri oamenii s-au întrebat care sunt bunicii care își răsfață cel mai mult nepoții. Un studiu realizat recent a răspuns la această întrebare.

imagine cu o nepoata ce sta la masa la bunici acasa Galerie
Un studiu realizat recent a arătat ce bunici sunt mai implicați în viața nepoților | sursa foto: Shutterstock

Nu puțini sunt cei care au observat că bunicii și-au răsfățat mai mult nepoții decât proprii copii, însă un studiu realizat recent a scos la iveală cât de multă atenție primesc cei mici din partea bunicilor materni și din partea bunicilor paterni.

Ce bunici își răsfață mai mult nepoții. Un studiu a demonstrat totul

Mulți sunt de părere că bunicii sunt ca niște părinți mai buni și, nu de puține ori, copiii au găsit în aceștia prieteni, sfătuitori, parteneri de joacă, dar și un izvor nesecat de iubire, grijă, protecție și amintiri. Totuși, o întrebare a frământat multe dintre generații: care bunici te răsfață mai mult, de fapt?

Citește și: Ce au putut să facă bunicii, chiar când aveau grijă de nepoata lor. Chiar fiul acestora a dezvăluit totul. Ce a urmat

Iată o dilemă ce s-a transformat într-un adevărat subiect de studiu pentru o echipă de cercetători de la Universitatea din Turku, din Finlanda. Studiul a fost realizat pe un grup de 1.400 de copii din Marea Britanie și Țara Galilor, cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani. Cei mici au fost întrebați cât de des își văd bunicii, cât de des sunt îngrijiți de către aceștia, de câte ori primesc bani de la ei sau chiar depind de ei.

Răspunsurile, atunci când au fost combinate și analizate, au scos la iveală faptul că nepoții sunt răsfățați și primesc mai multă atenție de la bunica din partea mamei, locul doi fiind ocupat de bunicul matern. Bunica paternă se clasează pe locul al treilea, iar pe ultimul loc se situează bunicul patern.

Citește și: Ce gest a putut să facă o bunică, înainte de ziua de naștere a nepotului său! Chiar fata femeii a dezvăluit totul

Oamenii de știință sunt de părere că această legătură mult mai puternică ar putea avea o legătură și cu faptul că bunica maternă este absolut sigură, indiferent de situație, că respectivul copil îi este nepot, așa cum fiica ei e sigură că a născut respectivul copil.

Cercetătorii sunt de părere că anumite „porniri ancestrale” îi determină pe bărbați, în mod subconștient și chiar inconștient, să nu fie niciodată total convinși de faptul că un copil sau un nepot este al lor sau doar rezultatul unei aventuri, arată cei de la dailymail.co.uk.

Mai mult decât atât, acest studiu a scos la iveală faptul că femeile sunt mult mai înclinate să aibă grijă de copii, în timp ce bărbații au o tendință mai pronunțată să aibă copii cu mai multe partenere.

Așadar, dacă te-ai întrebat vreodată care sunt bunicii care își răsfață mai mult nepoții și care este motivul, atunci tocmai ai descoperit răspunsul în rândurile de mai sus.

Iluzie optică virală. Ai ochi de șoim dacă găsești numărul 218 ascuns printre 278... Câți bani câștigă femeia cu cea mai mare gură din lume. Încasează o sumă uriașă pentru fiecare video postat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x