Antena Căutare

Ce înseamnă atunci când vorbești în somn. Ce spune despre tine acest lucru considerat de unii oameni "bizar"

Află ce înseamnă dacă vorbești în somn. De cele mai multe ori sunetele scoase sau propozițiile rostite nu au legătură cu etapa de visare.

imagine cu o femeie care doarme si vorbeste in somn Galerie
Semnificațiile vorbitului în somn. | shutterstock.com

Vi s-a spus vreodată că vorbiți în somn, mormăiți, râdeți sau țipați? Dacă da, nu sunteți singurul. Un studiu din 2010 a constatat că acest lucru se întâmplă la peste 66% dintre oameni la un moment dat în viața și este foarte frecvent la copii, potrivit yourtango.ro.

Cele mai multe persoane când află că vorbesc în somn vor să știe ce anume au spus și încearcă să deslușească visele, însă relevant, de cele mai multe ori nu este ce au vorbit pentru că nu are legătură cu partea de visare.

Citește și: Experții avertizează cu privire la acest vis recurent. Ce înseamnă când visezi tot mai des șarpe. Află semnificațiile ascunse

Ce înseamnă dacă vorbești în somn

În timp ce corpul este de fapt paralizat în timpul somnului pentru a împiedica mișcările induse de vise, vorbitul în somn poate avea loc atât în somnul profund, cât și în somnul non-REM, ceea ce arată că nu este întotdeauna asociat cu visarea.

Cercetătorii încă nu înțeleg pe deplin cauzele medicale ale vorbitului în somn, dar au câteva teorii care explică faptul că oamenii vorbesc în somn, cum ar fi genetica, tulburarea comportamentală a somnului REM (RBD) și teroarea nocturnă. Vorbirea în somn a fost, de asemenea, legată de unele medicamente, de condițiile de sănătate mintală și chiar de stres, notează aceeași sursă.

Citește și: Carmen Harra, mesaj către o familie celebră din România: “I-aș sfătui să-mi dea un semn”. Ce a prevăzut clarvăzătoarea

Semnificațiile spirituale ale vorbirii în somn

Cu atât de puține dovezi științifice concrete în ceea ce privește cauzele vorbitului în somn, mulți oameni se uită la semnificația spirituală a vorbitului în somn pentru a explica “inexplicabilul”.

1. Este un semn pentru a acționa

Potrivit psihanalistului Sigmund Freud, visele sunt modul în care mintea ta procesează informațiile care sunt reprimate în timpul orelor de veghe.

Dacă te lupți cu o decizie în timpul zilei, mintea ta inconștientă va încerca să o rezolve în somn. Vorbirea în somn poate fi mintea ta inconștientă care îți spune ce să faci în legătură cu situația ta.

Bineînțeles, o mare parte din ceea ce spun cu voce tare cei care vorbesc în somn sună ca o bolboroseală. La fel cum visele noastre de cele mai multe ori nu au sens de-a dreptul, cuvintele pe care le rostiți în somn sunt la fel.

2. Ai probleme în a-ți exprima emoțiile

Există multe motive pentru care ne reprimăm anumite emoții. Dar atunci când acestea sunt înăbușite pentru prea mult timp, corpul găsește alte modalități de a le exprima, inclusiv vorbirea în somn.

Dacă ți-a fost greu să comunici ceva sau observi alte semne că îți reprimi emoțiile, vorbitul în somn poate fi modul în care vocea ta interioară încearcă să le dea drumul.

3. Comunici cu ghizii spirituali

Deși nu îi poți vedea, ghizii tăi spirituali sunt acolo în orice moment pentru a te conduce în direcția corectă. Uneori, ei comunică cu tine prin intermediul viselor.

Cu mintea conștientă adormită, mintea ta inconștientă are șansa de a prelua controlul fără nicio constrângere. Când se întâmplă acest lucru, sufletul tău poate încerca să le răspundă, făcându-te să vorbești în somn.

4. Sufletul tău este neliniștit.

Se crede că sufletul nostru părăsește corpul și își trăiește viața de duh atunci când dormim, fiind legat de corpul fizic printr-o rază de lumină. Faptul că vorbești în somn poate fi un semn că sufletul tău interacționează într-o altă lume.

5. Persoana iubită decedată comunică cu tine

Este posibil ca o persoană dragă să fi murit recent, iar moartea ei să te umple de îngrijorare. Îngerii tăi îți dau o mână de ajutor pentru a te asigura că cei dragi sunt în pace, iar tu poți găsi alinare lăsând deoparte grijile tale.

Unii oameni au, de asemenea, credința că cei dragi care au plecat comunică personal cu ei pentru a le oferi alinare și reasigurare.

Citește și: Testul care încurcă și cel mai perspicace om. Tu câte lemne vezi în imagine | Iluzie optică virală

Bărbatul care a făcut un test ADN doar de distracție a avut surpriza vieții. A aflat “cel mai întunecat” secret al bunic... Un bărbat a observat acest semn după ce a consumat mâncare prăjită. Ce diagnostic dur i-au pus medicii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x