Antena Căutare

Ce se întâmplă dacă bagi boabe de strugure în cuptorul cu microunde. Filmarea face senzație pe internet

Dacă te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă dacă bagi boabe de strugure în cuptorul cu microunde, atunci cu siguranță răspunsul te va surprinde. Oamenii de știință au făcut un experiment și ceea ce au filmat este de-a dreptul uluitor.

imagine cu struguri de diferite culori Galerie
Un experiment realizat de oamenii de știință a explicat ce se întâmplă dacă bagi struguri în cuptorul cu microunde | sursa foto: Profimedia

Strugurii se află în topul celor mai apreciate fructe din țara noastră. Consumați ca atare sau transformați în vin, must sau stafide, aceștia sunt nelipsiți din gospodăriile multor țărani din România.

Totuși, puțini sunt cei care știu ce se întâmplă dacă bagi boabe de strugure în cuptorul cu microunde. Oamenii de știință au studiat atent această problemă și ceea ce au descoperit este de-a dreptul fascinant.

Citește și: De ce e bine să mănânci struguri de Anul Nou. 12 boabe pentru noaptea dintre ani

Ce se întâmplă dacă bagi boabe de strugure în cuptorul cu microunde

În ultimii ani, pe internet au început să circule și să se viralizeze tot mai multe filmări în care oamenii încearcă să arate ce se întâmplă dacă bagi boabe de strugure în cuptorul cu microunde. Pentru a încerca acest experiment, ia o boabă de strugure, pe care o tai pe jumate astfel încât jumătățile obținute să fie totuși în continuare legate între ele printr-o bucată mică de coajă. Se pune totul în cuptorul cu microunde, se pornește și se observă „magia”! Practic, fără prea mult de efort, poți obține „flăcări”.

Citește și: Ce se întâmplă dacă porți blugi sau pantaloni mulați, care te strâng în zona nasturelui. Ce pățești

Care este explicația acestui fenomen și ce se întâmplă, de fapt, atunci când bagi boabe de strugure în cuptorul cu microunde? Un studiu realizat în urmă cu ceva timp de către o echipă de oameni de știință canadieni a arătat și explicat cum se întâmplă fenomenul (declanșat de moleculele încărcate ce conțin sodiu și potasiu). Folosindu-se de imagini termice și de simulări computerizate ale câmpurilor electromagnetice, specialiștii au demonstrat care este explicația fizică a scânteilor ce ies din strugurii băgați în cuptorul cu microunde.

Citește și: Cum păstrezi strugurii proaspeți. Metode eficiente pentru a-i depozita

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Practic, rezonanța electromagnetică generată de cuptorul cu microunde a dus la apariția unor zone concentrate de molecule ionizate capabile să genereze plasmă, un gaz fierbinte și conductiv electric.

Citește și: Părinții au montat o cameră de supraveghere în camera bebelușului. Când au privit apoi imaginile s-au speriat. Ce au descoperit

Abilitatea apei de a absorbi microundele contribuie la formarea acestor „zone fierbinţi”. Sau, și mai simplu, microundele sunt captate în cavitățile dintre cele două bucăți de strugure, arată cei de la dailymail.co.uk.

„Dacă luăm doi dintre aceşti struguri şi îi apropiem unul de celălalt, ceea ce se întâmplă este că nu mai există un sistem independent, ci avem un sistem în care cele două – pe care le numim cavităţi – interacționează între ele”, a explicat Thomas Volz, profesor în cadrul Universităţii Macquarie din Sydney (Australia).

Citește și: Consumul de struguri protejează pielea împotriva razelor UV. Care sunt explicațiile specialiștilor

Un bărbat săpa în grădină atunci când a dat peste ceva neașteptat. Ce a găsit în pământ: „Era efectiv uriaș”... Ce a comandat un băiețel, Christian King, fără știrea părinților când a avut pe mână telefonul tatălui. „Ne-a stat inima...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x