Antena Căutare

Cum îți dai seama dacă cineva a fumat iarbă! Semnele care nu mint niciodată

Consumul de canabis este un subiect extrem de controversat nu doar în România, ci în numeroase țări din lume. De cele mai multe ori, ideea de „a fuma iarbă” se referă la consumul de marijuana. Acest obicei se regăsește în rândul tinerilor, dornici să experimente stările specifice acestui drog.

Cum îți dai seama dacă cineva a fumat iarbă! Semnele care nu mint niciodată Galerie
Ce se întâmplă dacă fumezi iarbă

Ce stări induce consumul de canabis? În primul rând este important să înțelegem că fumatul de iarbă poate avea efecte negative asupra sănătății, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Cei de la National Institute on Drog Abuse au făcut un studiu cu privire la efectele induse de consumul de canabis și au observat că primul și cel mai important aspect este creșterea pulsului, ce poate dura până la câteva ore.

CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ FUMEZI IARBĂ

Dacă ai fumat canabis, un alt efect este pierderea echilibrului, căci marijuana afectează activitatea creierului și a ganglionilor.

Îți pierzi astfel simțul coordonări, dar și timpul de reacție sau postura inițială, cât timp există efectul. De aceea, fumatul de iarbă nu este indicat dacă intenționezi să te urci la volanul mașinii.

Cum îți dai seama dacă cineva a fumat iarbă! Semnele care nu mint niciodată

Ce se întâmplă dacă fumezi iarbă

Care sunt efectele consumului de canabis

Specialiștii mai spun că și memoria va fi puternic afectată, căci consumul de canabis, mai ales dacă este repetat, poate schimba abilitățile de-a învăța, de-a reține sau de a-ți aduce aminte diferite lucruri. Consumul de canabis afectează inima, plămânii și imunitatea și crește riscul apariției unor boli grave. O persoană care a fumat iarbă poate avea stări de lentoare, o relaxare ieșită din comun, ochii roșii, stări de apatie sau din contră, stări de agitație și de suspiciune. Desigur, mirosul greu, specific, poate fi un semn că în zonă se fumează sau s-a fumat iarbă.

Un alt efectiv negativ al consumului de canabis este legat de faptul că poate produce anxietate, depresie sau chiar stări paranoice. S-a demonstrat faptul că bolile psihice au o incidență mai mare în rândul consumatorilor de iarbă.

Totuși, în multe țări din lume, extractele de canabis sunt folosite nu doar în scopul distracției sau relaxării, ci mai ales în scop medicinal.

Cum îți dai seama dacă cineva a fumat iarbă! Semnele care nu mint niciodată

Ce se întâmplă dacă fumezi iarbă

Ce se întâmplă dacă fumezi iarbă

Bolnavii de cancer, cei care suferă de dureri provocate de boală sau de tratamente medicamentoase cu efecte adverse dureroase sau cei aflați în stadii terminale primesc, dacă legea țării respective permite, calmante ce au ca substanță de bază extracte din canabis.

Cea mai veche imagine a Veneţiei, datând din secolul al XIV-lea, a fost descoperită la Florenţa... Cel mai scund bărbat mobil din lume a murit, la 27 de ani! Măsura 67 de centimetri! Care au fost marile lui pasiuni. „Câ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x