Antena Căutare

Cea mai bătrână persoană din lume. A mâncat 100.000 de ouă crude și a evitat bărbații. Acum a ajuns la 116 ani: ”Oh Doamne, sunt pe Pământul ăsta de când lumea!”

După decesul americancei Susannah Mushatt Jones, joi la New York, o femeie din Italia, în varstă de 116 ani, Emma Morano-Martinuzzi, a devenit cea mai bătrână persoană din lume, potrivit Gerontology Research Group.

După decesul americancei Susannah Mushatt Jones, joi la New York, o femeie din Italia, în varstă de 116 ani, Emma Morano-Martinuzzi, a devenit cea mai bătrână persoană din lume, potrivit Gerontology Research Group.

Emma Morano, născută pe 29 noiembrie 1899, într-un sat din nordul Italiei, trăieste într-un orăsel mic al Verbaniei, pe malul lacului Maggiore, foarte aproape de granița cu Elveția. Este singurul om în viață născut în secolul al 19-lea.

Care este secretul longevitătii sale? Ei bine, unul pe cât de simplu, pe atât de ciudat. Mănâncă trei ouă crude pe zi, la recomandarea medicului, după ce, în tinerețe, a fost diagnosticată cu anemie. Pe lângă acest obicei, bătrânica spune că și singurătatea a ajutat-o să avanseze atât de mult în vârstă.

Aceasta a declarat că s-a despărtit de soțul său violent la 39 de ani și că timp de 90 de ani a mâncat câte trei ouă în fiecare dimineată, ajungând la 100.000 în total.

Potrivit mediafax.ro, italianca a primit vineri dimineața vestea performanței sale de a fi ultima persoană cu o vârstă atât de înaintată. La aflarea veștii, bătrâna a exclamat: ”Oh Doamne, sunt pe pămantul asta de când lumea”, citează The Telegraph. "Pe cuvântul meu, sunt la fel de bătrână ca dealurile".

Din cauza bătrâneții, Emma și-a pierdut auzul și abia se mai poate uita la televizor. Se trezește în fiecare dimineată la ora 8, bea puțin lapte și mănâncă biscuiți pentru micul dejun.

Viața eia surprins multe evenimente negative precum Războiul Burilor, două războaie mondiale și era invențiilor, când corespondența electronică și Internetul au fost lansate.

Cea mai vârstnică persoană din lume, de când se fac aceste verificări specifice, a fost Jeanne Calment din Franța, care a murit în anul 1997 la vârstă de 122 de ani și 164 de zile, potrivit Gerontology Research Group.

Gerontology Research Group este un grup global de cercetare în diferite domenii care verifică și monitorizează persoanele care au vârsta de cel puțin 110 de ani. La 31 august 2015, grupul avea o listă cu 49 de astfel de persoane.

În top 100 al celor mai vârstnice persoane din Lume nu este niciun român. Există doar o evreică moldoveancă, născută la Chisinău în 1900, dar care a murit anul trecut.

Interesant este faptul că topul este dominat de femei. Cele mai bătrâne zece persoane înregistrate oficial sunt toate femei, iar în top 20 sunt doar doi bărbati.

Există oare imagine mai tristă? Fetiţa care îşi aşteaptă ZILNIC părinţii legată de o piatră. Povestea din spatele fotogr... “Nu există nimeni în familia mea mai urât decât mama mea”. O poveste care îți va rupe inima...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x