Antena Căutare

Cea mai mare crescătorie de fazani de vânătoare se află în judeţul Prahova

Fazanii au reprezentat dintotdeauna o tentaţie pentru vănători, dar şi pentru chefi! Pentru că un meniu de clasă trebuie neapărat să conţină un preparat care să se bazeze pe carnea acestei păsări.

Fazanii au reprezentat dintotdeauna o tentaţie pentru vănători, dar şi pentru chefi! Pentru că un meniu de clasă trebuie neapărat să conţină un preparat care să se bazeze pe carnea acestei păsări.

Iar cea mai mare crescătorie de fazani de vânătoare se află în judeţul Prahova, la Gherghiţa. Păsările sunt crescute în stadiu de pui, după care sunt antrenate să se comporte ca nişte fazani sălbatici, astfel încât să nu diminueze plăcerea vânătorii.

Până să atingă vârsta maturităţii, fazanii sunt ţinuţi în voliere, după care sunt eliberaţi, ca să poată învăţa să supravieţuiască.

Până acum, crescătoria de fazani de la Gherghiţa se laudă cu 21 de mii de exemplare. Care necesită multă cheltuială, în special pe hrană.

Un fazan de 3 luni costă 30 de lei, iar preţurile variază în funcţie de vârsta păsării. Sunt şi specii de fazani care necesită o creştere mult mai atentă. Fazanul comun este un exemplar aparte.

Până în 1989, fazanii de vânătoare erau exportaţi către italieni, între timp a scăzut interesul lor pentru aceste păsări a scăzut. Însă crescătorii nu se plâng.

Fazaneria urmează acum să semneze un contract cu un investitor libanez, care să asigure aceleaşi comenzi ca în vremurile bune.

Citește mai mult pe Observator.tv!

Zeci de studenţi din Statele Unite şi Canada fac practică în arheologie la noi în ţară... O femeie și-a vopsit părul lunar, dar apoi a făcut o descoperire CUMPLITĂ! Ce a ieșit la analize...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x