Antena Căutare

Cea mai mare pictură murală din România a fost creată la Timişoara

Cea mai mare pictură murală din România a fost creată la Timişoara, în cadrul proiectului Memoriile Cetăţii, proiect aparţinând Asociaţiei Timişoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii.

Cea mai mare pictură murală din România a fost creată la Timişoara, în cadrul proiectului Memoriile Cetăţii, proiect aparţinând Asociaţiei Timişoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii.

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Asociaţiei Timişoara 2021, timp de o săptămână, patru artişti români au pictat pe un perete de peste 500 de metri pătraţi, faţada unei clădiri industriale de pe malul Begăi, un siloz.

"Pictura înglobează trei portrete, patru stiluri diferite şi simbolizează diversitatea, dar şi libertatea de exprimare de care avem parte astăzi. Primul portret reprezintă trecutul, al doilea - prezentul - un personaj feminin care ţine un moment de reculegere pentru ceea ce s-a întâmplat la Timişoara acum 30 de ani, iar în dreapta e viitorul. Soarele de deasupra lucrării reprezintă speranţa. Cei patru artişti au folosit două nacele de mari dimensiuni pentru a putea ajunge până la înălţimea de 28 de metri”, se arată în comunicat.

Cei patru artişti sunt Alex Baciu, Flaviu Roua, IRLO şi Corina Nani.

Articolul continuă după reclamă

Lucrarea face parte din proiectul Memoriile Cetăţii, în cadrul căruia peste 20 de artişti intervin în spaţiile publice pentru a marca 30 de ani de la Revoluţia de la Timişoara.

Şase pereţi şi o fântână publică din şapte cartiere prind viaţă în Parcul Dacia, Parcul Bucovina, Calea Martirilor, Blaşcovici, Liceul de Arte, Liceul Auto, şi în fostul port al oraşului Timişoara, din zona Iosefin, de pe malul Begăi.

Doi artişti au creat o pictură pe un tramvai, la depoul Societăţii de Transport Public Timişoara. Tot de acum, benzile desenate despre oameni, întâmplări şi poveşti din zilele Revoluţiei de la Timişoara vor decora 23 de staţii de tramvai.

Proiectul este realizat de Asociaţia Timişoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar ”Timişoara. Capitală Europeană a Culturii 2021”, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019".

Sursa : news.ro

Investiție de trei milioane de euro! Locuitorii acestui oraș din România se vor simți ca într-o vacanța exotică! „La fin... O biserică bizantină veche de 1500 de ani a fost găsită în Israel. Arheologii sunt fascinați - FOTO...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Revelionul cel neBUN 2025! Duelul Starurilor. Zdob și Zdub vs. Delia
Revelionul cel neBUN 2025! Duelul Starurilor. Zdob și Zdub vs. Delia Miercuri, 01.01.2025, 00:30
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x