Antena Căutare

Cea mai mica Biblie din lume, expusa la Cluj-Napoca!

Cea mai mica Biblie din lume, care se poate citi doar cu ajutorul unui microscop, va fi expusa, incepand de luni, la Bastionul Croitorilor din Cluj-Napoca, informeaza Mediafax. Expunerea are loc in cadrul unei expozitii care reuneste peste 250 de exemplare de Biblie, unele datand din secolul al XVII-lea.

"Biblia - Cartea Vietii"
Biblia


Printre lucrarile expuse se poate regasi in facsimil "Biblia de la Bucuresti" sau "Biblia lui Serban Voda Cantacuzino", tiparita in anul 1688, traducerea din Septuaginta redactata si adnotata in anul 2001 de catre fostul mitropolit al Clujului, IPS Bartolomeu, se arata in documentul citat.

"Un exemplar al Bibliei pe folie de 3 pe 4 centimetri a fost dus de astronautii care au ajuns pe Luna. Este cea mai mica Biblie din lume si avem si un microscop la Bastionul Croitorilor pentru ca vizitatorii expozitiei sa poata citi din ea", a precizat Szentagotai Lorant, unul dintre organizatori.

Organizatorii au declarat, luni, ca va fi expus un exemplar de Biblie care are dimensiunile de 1,5 pe 2,5 centimetri si care se poate citi cu lupa, dar si cea mai mica Biblie din lume, pe folie cu dimensiunea de 3/4 centimetri, care se poate citi doar cu ajutorul unui microscop si care a fost adusa din Germania.

Sursa: Antena 3

Populatia Terrei schimba prefixul: vom fi sapte miliarde!... VIDEO! Catelusul care se antreneaza pentru proba de viteza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x