Antena Căutare

Cea mai veche saltea din lume are 77.000 de ani

In urma cu 77.000 de ani, oamenii dormeau pe saltele facute din plante si stiau cum sa se apere de tantari si alte insecte, informeaza Daily Mail.

Descoperirea a fost facuta intr-o pestera din Africa de Sud, de catre o echipa internationala de oameni de stiinta si arheologi. Bucatile din cele mai vechi saltele descoperite pana acum erau foarte bine conservate, fiind realizate din tulpini si frunze fosilizate.

Pe atunci, saltelele nu erau folosite doar pentru dormit, ci erau uneori utilizate si ca spatiu de lucru, fiind echivalentul meselor de azi.

Asternuturile erau tesute din frunzele unor plante care aveau capacitatea de a indeparta tantarii. Acest fapt demonstreaza ca stramosii nostri cunosteau inca de acum peste 70.000 de ani beneficiile plantelor medicinale. Dupa ce erau folosite, asternuturile erau arse pentru a elimina parazitii. Pana acum, nu se stia ca in acele vremuri focul era folosit si in astfel de scopuri.

Foto: Daily Mail

Trusa de scris folosita de Hitler pentru a semna Acordul de la Munchen, vanduta cu 423.000 de dolari... FOTO! Vezi rochia confectionata din 4000 de pliculete de ceai!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x