Antena Căutare

Cel mai friguros loc de pe Pământ. Temperaturile ajung la peste -71 de grade, telefoanele mobile nu mai funcționează, dar oamenii au toaletele în curte

Dacă ai impresia că în România este exagerat d efrig, te invităm să vizitezi Rusia, în timpul iernii. Oymyakon este o mică localitate unde temperatura medie, în luna ianuarie, este de minus 50 de grade Celsius. Aceasta este cunoscută drept cel mai friguros punct locuit de pe planetă.

Dacă ai impresia că în România este exagerat d efrig, te invităm să vizitezi Rusia, în timpul iernii. Oymyakon este o mică localitate unde temperatura medie, în luna ianuarie, este de minus 50 de grade Celsius. Aceasta este cunoscută drept cel mai friguros punct locuit de pe planetă.

Oymyakon este cunoscut sub numele de "Polul Frigului", cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată fiind de minus 71,2 grade Celsius, scrie Daily Mail. Această temperatură este inscripţionată pe monumentul de la intrarea în localitate. În mod ironic, numele localităţii se traduce prin "Apa care nu îngheaţă".

O comunitate de 500 de oameni demonstrează însă că supravieţuirea la Polul Frigului este posibilă, fără mare efort, spun ei.

"Îmi amintesc că, pe vremea când eram încă la şcoală, se înregistra anual o temperatură de minus 60, minus 61 de grade Celsius. Aşa era în fiecare an, cel puţin zece zile la rând", spune un localnic.

Singurele alimente pe care aceşti oameni le consuma timp de mai bine de patru luni sunt carnea de elan, cea de cal şi, în perioadele mai calde, peştele.

De asemenea, un lucru destul de surprinzător este faptul că, deși frigul aproape că îți îngheață sângele în vine, oamenii au toatele în curte.

Satul este situat la 750 de metri deasupra nivelului mării, astfel că durata unei zile poate varia de la trei ore în decembrie la 21 de ore pe timpul verii.

Sursa foto: Hepta

Reîncarnare, călătorie în timp sau pură asemănare. Două cazuri celebre care au pus omenirea pe jar!... FOTO-VIDEO: Sănătate, am plecat în Lituania! Cele mai SEXY majorete din lume fac senzaţie cu mişcările lor PĂCĂTOASE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x