Antena Căutare

Cel mai mic bebeluș prematur din lume s-a născut având 212 grame. A fost externat după 13 luni și medicii sunt uluiți

Un bebeluș prematur s-a născut cântărind doar 212 grame. Abia după 13 luni de spitalizare, copilul a fost externat și luat acasă de către părinții săi. Cazul a uimit oameni din întreaga lume.

imagine cu mana unui bebelus prematur dintr-un incubator Galerie
În Singapore s-a născut cel mai mic prematur din lume care a reușit să supraviețuiască | sursa foto: Shutterstock

În iunie 2020 s-a născut Kwek Yu Xuan, cu aproape patru luni mai deveme decât ar fi trebuit. Bebelușul prematur a cântărit la naștere incredibila greutate de doar 212 grame și, la momentul respectiv, medicii au fost extrem de rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire. Există totuși și situații în care statisticile sunt „contrazise”.

Acum, după 13 luni de spitalizare, bebelușul a fost externat și a putut fi luat acasă de către fericiții părinți. Cazul din Singapore este considerat o adevărată minune medicală și povestea a făcut rapid înconjurul lumii.

Un bebeluș prematur născut cu doar 212 grame a fost externat după 13 luni de spitalizare

Fetița ar putea să intre în curând în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai mic prematur din lume care a supraviețuit, căci actualul record este deținut de un copil american, venit pe lume în 2018, care a cântărit 245 de grame la naștere.

Citește și: Prematurii sau eroii de câteva sute de grame! Mihai Morar, despre fetele sale: „Zâmbete închise în incubator, cutia în care recreăm în laborator viața”

Kwek Yu Xuan a venit pe lume prin intermediul unei cezariene de urgență, la doar 25 de săptămâni de sarcină, la Spitalul Universitar din Singapore. O sarcină este considerată la termen la 40 de săptămâni, iar bebelușii cântăresc, în general, în jur de 3000-4000 de grame. Cu doar 212 grame, fetița a primit șanse minime de supraviețuire.

Totuși, micuța eroină s-a ambiționat să trăiască și a demonstrat că, uneori, minunile se întâmplă și în spitale, în secțiile de Terapie Intensivă. A avut numeroase complicații la plămâni și a avut nevoie să fie ajutată de aparatura medicală ca să poată respira. Un copil cât un măr, într-un incubator înconjurat de zeci de aparate menite să îl țină în viață, ca într-un uter artificial.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„Au fost necesare multiple tratamente și dispozitive medicale ca s-o ținem în viață, dar mereu am remarcat faptul că este un copil activ, voios și dornic să supraviețuiască. În ciuda tuturor așteptărilor noastre și a complicațiilor prezente la naștere, ne-a dat tuturor speranță și un adevărat exemplu de ambiție și putere”, au dezvăluit responsabilii spitalului, potrivit celor de la edition.cnn.com.

În timpul nașterii, mama a suferit de preeclampsie, o afecțiune gravă și extrem de periculoasă ce face ca valorile tensiunii arteriale să crească atât de mult încât poate cauza decesul mamei și al fătului. Atunci când medicii au considerat că riscurile sunt prea mari pentru pacientă, cezariana de urgență a fost singura soluție rămasă. Fetița a fost pusă într-un incubator și, timp de 13 luni, familia s-a rugat la o minune.

Iar ea s-a întâmplat! După un an și o lună de spitalizare și de îngrijiri medicale speciale, bebelușul prematur ce a avut doar 212 grame la naștere a fost externat și a putut merge acasă, în sânul familiei.

Iepurele cu dungi ca de zebră care a uimit lumea științei. Noua specie descoperită de cercetători... Un glonț s-a înfipt în capul unui copil de 6 ani, dar acesta a supraviețuit în mod miraculos. Ce au descoperit medicii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x