Antena Căutare

Un bebeluș prematur s-a născut fără ca medicii să-i dea șanse la viață. Ce gest a făcut fetița, când și-a întâlnit fratele geamăn

Laura Hough de 27 de ani a dezvăluit cum au reacționat cei doi copii ai săi, născuți prematur, atunci când au avut șansa să stea din nou unul lângă celălalt, la două săptămâni de la naștere.

Cei doi copii prematuri, stând împreună în incubator Galerie
Medicii au dezvăluit ce legătură puternică există între gemeni | sursa foto: Profimedia

Venirea pe lume a unui copil reprezintă mereu un imens motiv de bucurie pentru părinți. Totuși, pentru Laura Hough din Marea Britanie, venirea pe lume a gemenilor săi a însemnat un amalgam de sentimente de grijă și de teamă.

În vârstă de 27 de ani, femeia a fost supusă unei operații de cezariaă, la spitalul de femei din Liverpool, Marea Britanie.

Cum au reacționat doi gemeni prematuri când s-au reîntâlnit în incubator

În timpul unui control de rutină, medicii au putut observa faptul că placenta femeii începuse să îmbătrânească înainte de vreme și, în consecință, copiii din uter nu mai primeau îndeajuns de mulți nutrienți. Fiindcă apăruse deja restricția de creștere și fiindcă și-au dorit să salveze viețile mamei și ale gemenilor, doctorii au recurs la o cezariană de urgență.

Louie, băiatul, a venit pe lume la 30 de săptămâni, cu greutatea de 1.360 de grame. Prea mic, prematur, acesta a avut un plămân care nu a funcționat corect în primele momente de viață și specialiștii i-au dat un tratament specific. Neve, fetița cuplului, s-a născut având doar 650 de grame!

Citește și: Prematurii sau eroii de câteva sute de grame! Mihai Morar, despre fetele sale: „Zâmbete închise în incubator, cutia în care recreăm în laborator viața”

Fiind într-o situație extrem de fragilă, doctorii au decis ca cei mici să fie imediat puși în incubatoare și transferați la secție de Terapie Intensivă. Conectați la aparate de oxigen și de monitorizare, gemenii au început cu timpul să mai ia în greutate, spre marea bucurie a părinților lor.

Neve și Louie, în același incubator

Neve și Louie s-au născut prematur

Laura Hough de 27 de ani și Chris Carey, partenerul său în vârstă de 33 de ani, s-au rugat intens pentru ca cei doi mici eroi să lupte pentru viața lor. Chiar dacă inițial toată lumea a fost rezervată în privința șanselor de viață ale fetiței, iată totuși că viața are uneori alte planuri și ne poate surprinde în cele mai neașteptat moduri cu putință.

După două săptămâni în care au stat închiși în incubatoare separate, medicii și asistentele au decis ca micuții gemeni să fie puși împreună, în aceeași „cutiuță” de sticlă, pentru a crește împreună și pentru a le menține legătura specială pe care se spune că o au gemenii între ei. Imediat ce au ajuns aproape, frații s-au luat în brațe și au început să se „joace”, semn că și-au dus dorul și că s-au recunoscut imediat. Nu de puține ori, medicii de la Terapie Intensivă preferă să țină gemenii în același incubator fiindcă s-a demonstrat faptul că acest lucru contribuie semnificativ la dezvoltarea mai rapidă și mai armonioasă a copiilor.

Azi, cei doi copii din Marea Britanie se dezvoltă normal și, cel mai probabil, după câteva săptămâni de spitalizare, familia va putea pleca fericită acasă, informează cei de la The Sun.

În fiecare an, în România se nasc între 15.000 și 20.000 de copii prematuri, aceasta fiind și una din principalele cauze de mortalitate infantilă. Ziua Internațională a Prematurității este sărbătorită pe 17 noiembrie și este momentul în care oameni din întreaga lume încearcă să aducă în față poveștile micilor luptători, care s-au născut luptând pentru șansa la viață.

Arată de 20 de ani, dar bărbații au o surpriză când află adevărul. Ce vârstă are Sheena Cole, de fapt... Exercițiul care a înnebunit internetul! Ultima ecuație este pentru genii! Jocul este pierdut în proporție de 90%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x