Antena Căutare

”Cel mai urât animal din lume” arată și mai înfricoșător pe uscat. Ce e, de fapt, creatura neobișnuită

O creatură cu totul deosebită a primit titlul de ”cel mai urât animal din lume” în 2013 și îl deține chiar și până în ziua de azi.

Peste in acvariu, fundal verde Galerie
Ce creatură e considerată ”cel mai urât animal din lume” | Shutterstock

Peștele blob (sau peștele fără corp, Psychrolutes marcidus), a primit titlul de ”cel mai urât animal din lume” în anul 2013 și continuă să își apere titlul cu aspectul său neobișnuit, scrie Business Insider.

Animalul arată neobișnuit în apă, însă aspectul său e și mai surprinzător atunci când e scos pe uscat.

Cum arată ”cel mai urât animal din lume”, peștele fără corp

Peștele fără corp se găsește în oceane, la o adâncime de 2.800 m, unde mediul este extrem de periculos. Pentru a face față elementelor extreme, creaturile ce trăiesc la această adâncime impresionantă trebuie să se adapteze, în moduri ce pot părea bizare.

Citește și: Creatura eșuată pe o plajă din Asia i-a lăsat cu gura căscată pe localnici. Ce era și de ce au vrut toți să o pozeze

Chiar dacă peștele pare să se topească atunci când e scos pe uscat, arată diferit atunci când e în apă. Presiunea apei menține corpul creaturii într-o formă mai ușor de recunoscut.

Vezi cum arată peștele fără corp în GALERIA FOTO

Peștele are acest aspect pentru că între pielea moale și mușchi are o cantitate mare de lichid. Sub piele, au un strat gros de carne gelatinoasă ce plutește în afara mușchilor.

Acest corp permite peștelui să plutească, element important pentru că această specie nu are o vezică înotătoare, spre deosebire de alte creaturi marine.

Pentru că trăiește la o adâncime atât de mare, peștele fără corp nu are nevoie de acea vezică înotătoare, motiv pentru care corpul său a evoluat în acest fel.

Mai mult, peștele fără corp nu are nevoie de abilități de înot extraordinare. Prădătorul așteaptă ca următoarea sa masă să înoate lângă el.

Peștele fără corp nu are un schelet foarte puternic, ceea ce ar necesita multă energie, mai ales la acea adâncime, însă are dinți puternici, ce îi permite să prindă orice pradă trece pe lângă el.

Citește și: Creatura bizară găsită pe un șantier de lucru. Cum au reacționat muncitorii când au auzit sunetele pe care le scoate

Mai mult, peștii fără corp mănâncă numeroase alte creaturi, de la caracatițe, la pești, crabi, anemone și altele.

De ce e albă zăpada. Explicația la care nu te-ai fi gândit... ”Cea mai tatuată femeie” a cheltuit aproape 50.000 $ să se umple din cap până în picioare cu tatuaje. Cum arăta Becky Ho...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x