Antena Căutare

Un bolivian, cel mai varstnic om din istorie: 123 de ani!

Au trecut atatia ani de cand s-a nascut incat nici el nu mai stie ce varsta are. Dar inregistrarile oficiale arata ca bolivianul Carmelo Flores s-a nascut acum 123 de ani, in 1890!

Carmelo Flores traieste intr-un catun izolat din Muntii Anzi, la patru mii de metri peste nivelul marii. Nu stie carte si vorbeste doar limba indigenilor, aymara. S-a nascut la 16 iulie 1890, conform certificatului sau de botez. In Bolivia, acesta tine loc de act de nastere pentru persoanele nascute inainte de 1940. Prin urmare, Carmelo Flores ar putea avea, intr-adevar, 123 de ani.

Daca ar fi asa, asta inseamna ca batranul avea 24 de ani cand a izbucnit Primul Razboi Mondial si ca de atunci, a "prins" toate confruntarile militare importante. Dar drumul sau in viata nu s-a incrucisat niciodata cu cel al unui razboinic, Flores fiind un simplu pastor.

La venerabila varsta de 123 de ani, barbatul nu are nevoie de baston si ochelari. El spune ca secretul unei vieti lungi a fost o combinatie de "plimbari pe jos, excluderea dulciurilor si fainoaselor din alimentatie si consumarea unui tip salbatic de quinoa", potrivit Daily Mail. Asta nu inseamna ca a renuntat la carne: "am mancat carne de vulpe si de soparla. Dar am mancat si multa carne de porc".

Astazi, consuma mai mult frunze de coca, la fel ca toti localnicii. Cel mai mult il supara singuratatea: sotia i-a murit cu mai bine de zece ani in urma, din trei copii mai traieste doar unul, iar cei mai multi din zecile de nepoti si stranepoti au plecat din sat.

Daca varsta sa va fi confirmata, Carmelo ar putea deveni celebru dar, pana acum, Cartea Recordurilor nu a primit nicio cerere in acest sens. In momentul de fata, Misao Okawa detine recordul pentru cel mai batran om din lume, la 115 ani iar cea mai varstnica persoana cunoscuta de pana acum a fost Jeanne Calment, care a murit la 122 de ani.

Legi ciudate din jurul lumii... "Inmormantarea" in spatiu, posibila pentru 2.000 de dolari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x