Antena Căutare

Cele 4 hobbyuri regale pe care le poți practica și tu

Tindem să asociem hobbyurile regale cu niște activități costisitoare, inaccesibile, de un rang mult prea înalt, comparate cu lucrurile care ne aduc nouă plăcere în viața de zi cu zi. Ai fi poate surprins să afli că nu toți membrii caselor regale se îndeletnicesc toată ziua cu iahtingul sau colecționatul mașinilor de lux.

Tindem să asociem hobbyurile regale cu niște activități costisitoare, inaccesibile, de un rang mult prea înalt, comparate cu lucrurile care ne aduc nouă plăcere în viața de zi cu zi. Ai fi poate surprins să afli că nu toți membrii caselor regale se îndeletnicesc toată ziua cu iahtingul sau colecționatul mașinilor de lux.

De fapt, nu îți trebuie mai mult decât un strop de pasiune pentru a practica unele din hobbyurile preferate ale regalității.

Vânătoarea

Vânătoarea este de mult timp considerată un sport nobil, apreciată de case regale din întreaga lume, inclusiv de cea a Marii Britanii. Prințul Charles este un trăgător iscusit, iar fiii săi par să îi urmeze exemplul.

Chiar dacă România (de altfel, atât de iubită de Charles) este un loc prielnic pentru vânătoare, hobbyul este unul care necesită o pregătire amănunțită. Pentru a obține permisul de vânătoare trebuie să faci o stagiatură de un an, iar abia apoi te poți interesa despre cum obții permisul de armă.

Grădinăritul

Pare o săritură cam mare de la vânătoare la grădinărit. Și nu ar trebui ca fiecare palat să aibă propria lui echipă de grădinari? Ei, bine, se pare că același Prinț Charles are o pasiune serioasă pentru grădinărit, în special pentru gardurile vii.

El a realizat multe din gardurile de la reședința sa, Highrove House, și este unul patronii Societății Naționale a Plantării Gardurilor Vii.

Filatelia

Tot Familia Regală Britanică deține cunoscuta Royal Philatelic Collection, o colecție enormă în care se pare că se află milioane de timbre. Primul monarh englez care a luat acest hobby în serios a fost Prințul Alfred, unul din fii Reginei Victoria, iar colecția începută de el continuă până în ziua de azi.

Nu este chiar atât de costisitor să începi să colecționezi timbre, însă micile investiții încep să se adune, în timp. Din fericire, filatelia este un hobby plăcut, din care poți învăța numeroase lucruri despre istoria și cultura altor țări, dar chiar și ale României.

Pictura

Atât multitalentatul Prinț Charles, cât și tatăl său, Prințul Philip sunt pasionați de pictură. Philip chiar a realizat, în 1965, un tablou minunat ce o înfățișează pe soția sa, Regina Elisabeta a II-a, citind ziarul.

Desigur, orice artă necesită multă practică, dar o poți începe pur și simplu ca pe un hobby și acumula pe parcurs toate cunoștințele teoretice. Pentru început, nu ai nevoie decât de un șevalet, pânză, pensule, culori și… multă inspirație.

Ție ce hobby crezi că ți s-ar potrivi și pe care din ele te-ai încumeta să-l practici?

Sursă foto: Shutterstock.com

Gest extrem făcut de un tânăr de 34 de ani! Motivul halucinant pentru care i-a furat economiile de-o viață bunicului său... Nu este o glumă! Râul Ialomiţa a devenit... albastru! Imaginile care i-au scandalizat pe internauţi (VIDEO)...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x