Antena Căutare

Galerie FOTO impresionantă! Așa arată cele mai curate orașe din lume

Dorinţa de a avea un oraş curat, cu spaţii verzi şi trafic lejer este visul oricărui locuitor. Din păcate, sunt puţine oraşele care se încadrează în aceste tipare. Cele mai curate oraşe din lume se afla în ţări democratice, adevărate puteri economice, scrie infoturism.ro

Dorinţa de a avea un oraş curat, cu spaţii verzi şi trafic lejer este visul oricărui locuitor. Din păcate, sunt puţine oraşele care se încadrează în aceste tipare. Cele mai curate oraşe din lume se afla în ţări democratice, adevărate puteri economice, scrie infoturism.ro

Singurele oraşe din Asia sunt în Japonia. În acest top nu intră nici un oraş din America de Sud sau Centrală, Africa şi Australia. Printre ţările care se mândresc cu oraşele lor curate menţionăm Japonia, SUA, Canada şi Elveţia.

Ottawa, Canada

Ottawa este capitala Canadei şi al patrulea oraş ca mărime al ţării. Economia oraşului se desfăşoară în jurul funcţiilor guvernamentale şi a afacerilor high tech. Ottawa are unul dintre cele mai bune programe de voluntariat, astfel reuşind să menţină oraşul curat şi verde. Între 15 aprilie şi 15 mai, la Ottawa are loc Curăţenia de Primăvară, când peste 60.000 de voluntari curăţă parcurile, drumurile şi străzile oraşului. Reţeaua de metrou din Ottawa se întinde pe o suprafaţă de 2.778 km pătraţi.

Helsinki, Finlanda

Helsinki este capitala şi cel mai mare oraş din Finlanda. Helsinki este locul în care îşi au sediul cele mai importante companii din domeniul politic, financiar, cultural sau educaţional. Deşi are tramvaie cu un model învechit, acestea circulă la ore fixe şi nu rămân blocate în trafic. Să nu uităm de metrou sau trenurile uşoare, care se desfăşoară pe o suprafaţă de 185 km pătraţi.

Wellington, Noua Zeelandă

Wellington este capitala Noii Zeelande şi al treilea cel mai populat oraş al ţării. Cu o populaţie sub 200.000 locuitori, nu este dificil ca metropolă să se menţină la cele mai înalte standarde ale curăţeniei. Chiar dacă este un oraş mic, Wellington are numeroase atracţii turistice şi este considerat unul dintre cele mai bune locuri de locuit din lume. Wellington are un sistem de transport public eficient, care include autobuze, trenuri, metrouri şi feriboturi.

Minneapolis, SUA

Minneapolis este cel mai mare oraş al statului Minnesota şi mai este cunoscut sub numele de Oraşul Lacurilor sau Oraşul Morii. Oraşul are aproximativ 3.5 milioane locuitori şi este bogat în apă ce provine de la cele peste 20 de lacuri, a zonelor umede, a râului Mississippi şi a cascadelor. În Minneapolis, mulţi locuitori au renunţat la maşină în favoarea bicicletei, iar sistemul de transport public este rapid şi punctual. Metroul ocupă 151 km pătraţi

Honolulu, Hawaii

Honolulu este capitala şi cel mai prosper oraş al statului american, Hawaii. Honolulu are o climă semi-aridă şi se bucură de zile însorite tot anul. În ciuda situării sale între tropice, clima este temperată de ocean. Industriile aflate în această regiune sunt uşoare şi nepoluante. Honolulu beneficiază de un excelent sistem de autobuze publice, iar metroul acoperă 272 km pătraţi.

Oslo, Norvegia

Oslo este cel mai frumos şi important oraş al Norvegiei şi, totodată, şi capitala ţării. Cunoscut ca fiind cel mai scump oraş din lume, Oslo acordă o atenţie deosebită conservării mediului înconjurător şi sistemelor ecologice. Mulţi locuitori folosesc zilnic bicicletă, iar transportul public traversează eficient tot oraşul.

Sursa: infoturism.ro

Clipul devenit viral! Un tată îi cântă fiului său care suferă de paralizie cerebrală. Ce se întâmplă cu ochii micuțului ... Ştiai că locuieşti într-un cartier blestemat? Mărturiile îngrozitoare ale unui femei: "Sunt zeci de suflete acolo, ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x