Antena Căutare

Cele mai mari recorduri inregistrate la jocurile video in 2012

Cartea Recordurilor Guinness s-a adaptat la vremurile noi si publica, de cativa ani, un supliment dedicat in exclusivitate jocurilor pe calculator. Editia din acest an contine cateva recorduri intr-adevar impresionante, inregistrate atat pe monitoare cat si in jurul lor.

Multi sportivi de apartament au devenit vedete ale fotbalului virtual datorita popularului joc FIFA. Dar performanta lui Jacob Gaby, un baiat de 15 ani din Marea Britanie, este greu de egalat. El a inscris, intr-o singura partida, nu mai putin de 189 de goluri. A ajuns, astfel, in Cartea Recordurilor, desi nu dorise decat sa-si demonstreze talentul la joc in fata fratelui mai mare.

Un alt joc, Gran Turismo, i-a adus un succes si mai mare unui adolescent din Tara Galilor. La 19 ani, el a devenit cel mai tanar campion national din istoria jocului. Pe langa inscrierea in Cartea Recordurilor, a fost rasplatit si cu volanul unei masini adevarate, cu care participa acum la curse cat se poate de reale.

Editia speciala a Cartii Guinness contine si recorduri de alt gen. Un inginer canadian este, astfel, citat drept creator al celei mai mici masini de jocuri video din lume. El a lucrat sase luni la jucaria care masoara mai putin de 13 centimetri.

Unul din cele mai simpatice recorduri ii apartine lui Brett Martin, din Colorado: cea mai mare colectie de figurine si alte obiecte asociate cu jocurile video.
Brett si-a inceput colectia la opt ani, cand parintii i-au daruit o figurina a legendarului Mario, eroul unora din primele jocuri pe calculator. Devenita muzeu, colectia numara acum peste 8.000 de piese carora americanul le adauga mereu altele noi. Copiii sai sunt mari fani ai colectiei, dar Brett recunoaste ca sotia este doar "toleranta" fata de pasiunea sa.

In Estonia se organizeaza un campionat de dame, sub apa... Globul de aur a ajuns la Rasnov! Povestea medicului veterinar care a ajuns vedeta la Hollywood...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x