Antena Căutare

Cele mai radioactive locuri de pe planetă! Omenirea este încă expusă la riscuri

Uneori, timpul nu poate să vindece totul. Este și cazul anumitor regiuni de pe planetă, unde încă mai există radiații nucleare, iar populația este expusă la riscuri majore. Iată care sunt cele mai radioactive zone din lume.

Pericolul nuclear este încă prezent

Uneori, timpul nu poate să vindece totul. Este și cazul anumitor regiuni de pe planetă, unde încă mai există radiații nucleare, iar populația este expusă la riscuri majore. Iată care sunt cele mai radioactive zone din lume.

1. Fukushima, Japonia

În anul 2011 a avut loc un cutremur puternic ce a fost urmat de un tsunami. Tragedia a distrus aproape totul în zonă, dar poate că cele mai importante pagube s-au produs la centrala nucleară de la Fukushima. Potrivit specialiștilor, acesta a fost cel mai important accident nuclear, după Cernobîl, căci radiațiile au ajuns la o distanță de peste 3000 de kilometri. Nici până astăzi nu se cunoaște exact adevărata dimensiune a pericolului radioactiv din zonă.

Articolul continuă după reclamă

În 2011, întreaga planetă a stat cu sufletul la gură

2. Cernobîl, Ucraina

A fost un accident major în Centrala Atomoelectrică Cernobîl, pe data de 26 aprilie 1986 la 01:23 noaptea, care s-a compus dintr-o explozie a centralei, urmată de contaminarea radioactivă a zonei înconjurătoare. La aproape 30 de ani de la incident, locul este încă puternic contaminat.

A mâncat mere RADIOACTIVE de la Cernobîl! Uite ce i s-a întâmplat în scurt timp, toți au rămas fără cuvinte! (VIDEO)

Deși au trecut aproximativ 30 de ani, zona este încă puternic poluată

3. Mailuu-Suu, Kârgâzstan

Este actualmente considerat unul dintre cele mai poluate locuri de pe planetă. Aici, din cauza exploatărilor miniere, specialiștii au înregistrat un nivel alarmant de radiații cauzate de reziduurile de uraniu.

Primele imagini făcute după accidentul nuclear de la Cernobîl! Povestea fotografului care a intrat în istorie

4. Polygon, Kazahstan

Locul a fost cândva folosit de Uniunea Sovietică pentru a testa diferite arme nucleare. Deși în zonă existau 700.000 de oameni, URSS a decis să declare zona nelocuită și să folosească regiunea pentru a face 456 de teste, în perioada 1949-1989. Efectele acestor activități se resimt și astăzi.

În zonă se nasc foarte mulți copii cu malformații genetice extrem de grave

5. Combinatul chimic din Siberia

Timp de mai bine de patru decenii, în Siberia s-au depozitat cantități importante de deșeuri radioactive (125.000 de tone, mai exact). Din nefericire, acestea nu sunt izolate corespunzător, iar mediul înconjurător este puternic afectat, chiar și în zilele noastre.

Descoperire istorică. Al Doilea Război Mondial a fost prevestit într-un film!... Cum a încurcat Nicolae Ceaușescu lucrările la Centrala de la Cernavodă. "Să facem economie, tovarăși!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x