Live acum
Prime Time 20:23Asia Express - Drumul elefantului

Cele mai radioactive locuri de pe planetă! Omenirea este încă expusă la riscuri

Uneori, timpul nu poate să vindece totul. Este și cazul anumitor regiuni de pe planetă, unde încă mai există radiații nucleare, iar populația este expusă la riscuri majore. Iată care sunt cele mai radioactive zone din lume.

Pericolul nuclear este încă prezent

Uneori, timpul nu poate să vindece totul. Este și cazul anumitor regiuni de pe planetă, unde încă mai există radiații nucleare, iar populația este expusă la riscuri majore. Iată care sunt cele mai radioactive zone din lume.

1. Fukushima, Japonia

În anul 2011 a avut loc un cutremur puternic ce a fost urmat de un tsunami. Tragedia a distrus aproape totul în zonă, dar poate că cele mai importante pagube s-au produs la centrala nucleară de la Fukushima. Potrivit specialiștilor, acesta a fost cel mai important accident nuclear, după Cernobîl, căci radiațiile au ajuns la o distanță de peste 3000 de kilometri. Nici până astăzi nu se cunoaște exact adevărata dimensiune a pericolului radioactiv din zonă.

În 2011, întreaga planetă a stat cu sufletul la gură

2. Cernobîl, Ucraina

A fost un accident major în Centrala Atomoelectrică Cernobîl, pe data de 26 aprilie 1986 la 01:23 noaptea, care s-a compus dintr-o explozie a centralei, urmată de contaminarea radioactivă a zonei înconjurătoare. La aproape 30 de ani de la incident, locul este încă puternic contaminat.

A mâncat mere RADIOACTIVE de la Cernobîl! Uite ce i s-a întâmplat în scurt timp, toți au rămas fără cuvinte! (VIDEO)

Deși au trecut aproximativ 30 de ani, zona este încă puternic poluată

3. Mailuu-Suu, Kârgâzstan

Este actualmente considerat unul dintre cele mai poluate locuri de pe planetă. Aici, din cauza exploatărilor miniere, specialiștii au înregistrat un nivel alarmant de radiații cauzate de reziduurile de uraniu.

Primele imagini făcute după accidentul nuclear de la Cernobîl! Povestea fotografului care a intrat în istorie

4. Polygon, Kazahstan

Locul a fost cândva folosit de Uniunea Sovietică pentru a testa diferite arme nucleare. Deși în zonă existau 700.000 de oameni, URSS a decis să declare zona nelocuită și să folosească regiunea pentru a face 456 de teste, în perioada 1949-1989. Efectele acestor activități se resimt și astăzi.

În zonă se nasc foarte mulți copii cu malformații genetice extrem de grave

5. Combinatul chimic din Siberia

Timp de mai bine de patru decenii, în Siberia s-au depozitat cantități importante de deșeuri radioactive (125.000 de tone, mai exact). Din nefericire, acestea nu sunt izolate corespunzător, iar mediul înconjurător este puternic afectat, chiar și în zilele noastre.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro