Antena Căutare

Patriot adevărat! Centenarul Marii Uniri, celebrat în lut: 100 de figurine pentru 100 de ani de România!

Anul Centenarul Marii Uniri a fost marcat într-un mod unic de un artist plastic din Codlea. Bărbatul a creat o sută de figurine din lut, pe care le-a prins într-o horă a Unirii. Fiecare figurină a fost realizată în cele mai mici detalii, de la ii până la opinci.

Anul Centenarul Marii Uniri a fost marcat într-un mod unic de un artist plastic din Codlea. Bărbatul a creat o sută de figurine din lut, pe care le-a prins într-o horă a Unirii. Fiecare figurină a fost realizată în cele mai mici detalii, de la ii până la opinci.

El este Marius Diaconu. Artist plastic, dar şi patriot declarat:

„Dorinţa mea este de a încerca să împărtăşim românismul nouă românilor, în primul rând pentru că am cam uitat să fim români.”

În An Centenar, şi-a folosit măiestria pentru a recrea hora unirii. Prin modelarea a o sută de ţărani români, ce poartă cu mândrie portul naţional. Lucrarea a fost expusă la Muzeul Tradiţiilor Codlene.

Figurinele au şi poveştile lor. Prinşi în horă sunt trei militari întorşi de pe front, dintre care unul poartă urmele luptelor, dar şi un copil , ce stă sub tricolorul ţării, simbolizând tânăra generaţie.

Artistul plastic din Codlea are o tehnică preluată din lucrări ale neoliticului, dar cu multe elemente tradiţionale româneşti. Lucrarea sa poate fi admirată până duminică, inclusiv, la Muzeul Tradiţiilor Codlene.

 Activitatea seismică, din ce în ce mai intensă în zona Vrancea! Un expert lansează bomba: ”Între 21-25 decembrie 2018 a... De-a râsul plânsul! Un român, ÎNGROPAT în amenzi pentru lipsa rovinietei, deși pe mașina lui „stăteau găinile” de mult t...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x