Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Raman cu tine

Centenarul Marii Uniri pe Google. 8 lucruri pe care le-au căutat românii despre Centenar

Întregul an 2018 stă sub semnul Centenarului, reamintindu-le tuturor românilor de marile evenimente de acum 100 de ani și de ”România dodoloață”. Ce au căutat românii pe Google despre Centenarul Marii Uniri? 8 curiozități le-au atras atenția.

centenarul marii uniri pe google

Centenarul Marii Uniri pe Google. Întregul an 2018 stă sub semnul Centenarului, reamintindu-le tuturor românilor de marile evenimente de acum 100 de ani și de ”România dodoloață”. Ce au căutat românii pe Google despre Centenarul Marii Uniri? 8 curiozități le-au atras atenția.

Centenarul Marii Uniri pe Google. 100 de ani de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918 nu le-au fost indiferenți celor pentru care toate întrebările își găsesc răspunsurile accesând, zi de zi, motorul de căutare ”Google”.

Pentru a celebraCentenarul Marii Uniri” și simbolistica sa pentru națiune, s-au scris cărți, s-au organizat evenimente culturale și artistice, sub patronajul Ministerului Culturii în toată țara.

La un simplu search pe Google, putem observa că românii au căutat informații cât mai complete despre despre marele eveniment istoric care a însemnat și o repoziționare a României în Europa.

Centenatul Marii Uniri logo

Centenarul Marii Uniri pe Google. Ce curiozități au avut românii despre Centenar

1. Centenarul Marii Uniri Referat

Pe prima poziție în Google se află ”Centenarul Marii Uniri referat”. Români au căutat refereate istorice despre ce înseamnă Marea Unire de la 1918.

2. Centenarul Marii Uniri Wikipedia

A doua poziție pe Google este ocupată de Centenarul Marii Uniri pe Wikipedia, cea mai importantă sursă de informare a românilor din mediul online. Acolo, se pot afla pe larg evenimentele istorice majore ce au stat la baza constituirii României Mari.

3. Centenarul Marii Uniri Data

A treia poziție pe Google despre Centenarul Marii Uniri pe Google este ocupată de data la care românii celebrează Unirea.

4. Centenarul Marii Uniri Desene, Centenarul Marii Uniri Logo, Centenarul Marii Uniri Activități, Centenarul Marii Uniri Film și Centenarul Marii Uniri 2018 îl reprezintă restul căutărilor românilor pe Google, despre Centenar, anul acesta.

Centenarul Marii Uniri. Motiv de sărbătoare sau de tristețe?

Centenarul Marii Uniri înseamnă 100 de ani de la evenimentele care au stat la baza Marii Uniri: unirea Basarabiei cu România (27 martie 1918), unirea Bucovinei cu România (28 noiembrie 1918), unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Țara Mamă, România (1 decembrie 1918).

Harta României 1918 vs harta României 2018: sursa: centenarulromaniei.ro

Aceste trei uniri formează împreună Marea Unire de la 1918, motiv de bucurie în An Centenar, dar și de tristețe totodată și asta din cauza faptul că harta României nu mai arată ca cea de acum 100 de ani, când România era ”dodoloață”. Cauza? În 28 iunie 1940, în urma Pactului Ribbentrop-Molotov, România este sfâșiată, din nou, și pierde Basarabia, Bucovina și Ținutul Herței...

sursa foto: economica.net

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro