Antena Căutare

Chisinau: Gazonul plantat pentru vizita cancelarului german Angela Merkel a fost furat

Cu doua zile inaintea vizitei la Chisinau a cancelarului Germaniei, pregatirile gazdelor sunt zadarnicite de hoti. Cativa necunoscuti au furat  covorul de iarba proaspat asternut pe un bulevard aflat pe traseul ce va fi urmat de Angela Merkel.

Astfel, conform autoritatilor, 20 din cei 80 de metri ai covorului de gazon care a fost montat pe bulevardul Dacia din capitala Republicii Moldova, in apropierea Aeroportului International Chisinau, au fost furati. Politia a fost sesizata, dar sansele de a-i depista pe hoti sunt destul de mici.

Miercuri, 22 august,, Angela Merkel se va intalni la Chisinau cu presedintele Nicolae Timofti si premierul Vlad Filat si va tine un discurs in Parlament. Pentru aceasta vizita, autoritatile moldovene s-au dat peste cap si au igienizat traseul, au toaletat copacii si au asfaltat cateva sectoare de drum.

Pe de alta parte, jurnalistii de la New York Times (NYT) apreciaza ca Angela Merkel nu poate sa promita nimic Chisinaului, fara "cooperarea" lui Vladimir Putin. Miercuri, cancelarul efectueaza o vizita in aceasta "tara saraca, divizata si corupta de la frontiera dintre Uniunea Europeana (UE) si Caucaz", noteaza NYT, subliniind ca "Rusia a facut tot posibilul pentru a sustine miscarea separatista din regiunea moldoveana Transnistria". Merkel vrea sa puna capat acestui conflict inghetat, "insa fara cooperarea lui Vladimir Putin, presedintele rus, cu care cancelarul nu intretine relatii bune, este dificil sa poata realiza ceva", mai apreciaza jurnalistii americani.

Cum arata boxele de 3.8 milioane €...... Lucrare "temeinica": Groapa de jumatate de metru, langa Guvern, pe o strada proaspat asfaltata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x