Antena Căutare

Cine au fost primii 8 oameni care au avut cont de Facebook. Printre aceștia se află și un român

Facebook a împlinit astăzi 16 ani de existență. Este una dintre cele mai cunoscute platforme de socializare și a avut un sucees uriaș chiar din prima zi. Site-ul a atras 450 de vizitatori unici şi 22 de mii de vizualizări în doar patru ore. Printre primii oameni care au avut Facebook se află și un român.

Cine au fost primii 8 oameni care au avut cont de Facebook. Printre aceștia se află și un român Galerie
Aceștia sunt primii oameni care au avut Facebook

Dacă nu ai intuit încă cine a fost primul om care a avut Facebook, îți spunem noi: Mark Zuckerberg, creatorul acestui gigant.

1. Mark Zuckerberg

Cine au fost primii 8 oameni care au avut cont de Facebook. Printre aceștia se află și un român

Cu toate că a fost primul om care a avut Facebook, tehnic acesta a fost al patrulea, pentru că a irosit primele 3 ID-uri. Când a conceput această platformă de socializare, Mark era student și a fost ajutat de câțiva colegi. Pentru a face rost de informații el a spart serverele Harvard pe care erau ţinute aceste „facebooks“ - cataloage online cu poze şi o scurtă descriere a studenţilor.

La început, Facebook a fost disponibilă doar studenţilor, pornind de la Harvard către celelalte mari universităţi.

2. Chris Hughes (ID – 5)

Acesta a ocupat funcția de purtător de cuvânt al Facebook până în 2007, atunci când a demisiona pentru a candida în campania electorală contra lui Obama.

3. Dustin Moskovitz (ID – 6)

Cel de-al treilea om care a avut Facebook este un alt co-fondator, coleg cu Zuckerberg în anii de facultate la Hardvard. Acesta a părăsit compania în 2008 pentru a crea Asana, alături de Justin Rosenstein, și el un co-fondator Facebook.

4. Arie Hasit (ID – 7)

El a fost unul dintre primii oameni care a avut un profil Facebook, chiar dacă nu a fost participat la crearea rețelei de socializare. La Harvard, a fost licențiat în arte care studiază Istoria Israelului și a scris pentru revista Harvard Political Review. În prezent este profesor în Ierusalim.

5. Andrew McCollum (ID – 26)

Este și el unul dintre fondatorii Facebook, doar că a părăsit compania la scurt timp de la înființare, înaite ca platforma să devină una estrem de cunoscută. În 2007 a părăsit Hardvard, dar s-a întors pentru a fi licențiat în informatică. El este co-fondat Jobspice.

6. Colin Kelly (ID – 27)

Fiind asistent de cercetare fizică la Harvard, a studiat tehnici pentru analiza structurii moleculare. În prezent acesta lucrează în New York și este asociat la Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison LLP.

7. Mark Kaganovich (ID – 28)

Kaganovich l-a cunoscut pe Zuckerberg în timpul orelor de matematică de la Hardvard. După ce a absolvit a făcut un doctorat la Stanford în Genetică. Începând cu anul 2013, Kaganovich lucrează ca CEO (și co-fondator) al companiei SolveBio cu sediul în New York, o companie implicată în cercetarea în domeniul sănătății.

8. Andrei Boroș (ID – 29)

Cine au fost primii 8 oameni care au avut cont de Facebook. Printre aceștia se află și un român

Andrei este român și se află în primii 10 oameni care au avut cont de Facebook. Acesta a studiat la Harvard și a fost coleg cu Zuckerberg. Andrei Boroș a aflat de Facebook de la doi dintre colegii săi. A studiat economia și este originar din Arad. A lucrat ca trader la banca JPMorgan, apoi la Vicis Capital, iar în prezent este angajat la Trafalgar Funds.

Citește și:

Schimbări majore la Facebook, anunțate de Zuckerberg! „Voi supăra o mulțime de oameni! Încercăm ceva diferit”

Nu, nu e glumă! Un angajat de top al unei companii a fost concediat după ce a fost prins furând mâncarea colegilor. Bărb... Și-au recuperat căţeluşa pierdută în urmă cu trei ani, datorită unei doze de bere! VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x