Antena Căutare

Cine este băiatul care a îngenuncheat la catafalcul Regelui Mihai: „În fața unor oameni merită să îngenunchezi. Regele fără îndoială a fost unul dintre ei!”

„O imagine cât o mie de cuvinte!”, așa a fost descrisă fotografia care a surprins un elev băiat care a îngenuncheat la catafalcul Regelui Mihai, când trupul neînsuflețit al Majestății Sale era depus în Sala Tronului Palatului Regal din București. Devenită virală în mediul virtual, imaginea a emoționat întreaga Românie. Pe rețelele de socializare, gestul adolescentului a fost lăudat de sute de mii de români.

„O imagine cât o mie de cuvinte!”, așa a fost descrisă fotografia care a surprins un elev băiat care a îngenuncheat la catafalcul Regelui Mihai, când trupul neînsuflețit al Majestății Sale era depus în Sala Tronului Palatului Regal din București. Devenită virală în mediul virtual, imaginea a emoționat întreaga Românie. Pe rețelele de socializare, gestul adolescentului a fost lăudat de sute de mii de români.

Jurnaliștii Televiziunii Române au dezvăluit identitatea elevului și au stat de vorbă cu protagonistul. Adolescentul care a generat momentul se numește Vlad Dragne și învață la Colegiul „Sfântul Sava” din București, școala în care a învățat și Regele Mihai I.

„Am făcut ce am simțit. Mi s-a părut un gest normal. În fața unor oameni merită să îngenunchezi. Regele fără îndoială a fost unul dintre ei” , a declarat jurnaliștilor Vlad Dragne, elev în clasa a X-a la Colegiul Sfântul Sava.

Profesorul de română i-a împrumutat „Jurnalul lui Corneliu Coposu”

Chiar dacă avea informații fragmentate despre rolul monarhiei în istora României sau despre personalitatea ultimului rege, după ce a aflat că Suveranul a murit, Vlad a căutat mai multe informații despre Majestatea Sa. Internetul și televiziunile l-au ajutat să-și contureze propria opinie despre suveran. Profesorul de română i-a împrumutat „Jurnalul lui Corneliu Coposu”, în care a citit despre Mihai I, omul. L-au impresionat încercările Regelui de a reveni în țară, după căderea comunismului.

„Atunci când a stat cele trei zile, mi s-a părut atât de impresionant pentru că și-a păstrat promisiunea, chiar atunci când un milion de oameni i-au cerut să nu o facă, pentru că știa că pe termen lung repercusiunile vor fi negative” , le-a Vlad Dragne jurnaliștilor.

Sursă foto: Mediafax

Descoperire uluitoare pentru lumea creștină de pretutindeni! Ce au găsit arheologii în pământ... Un tânăr a cheltuit o avere colosală ca să semene cu David Beckham! Cum arată acum britanicul?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x