Antena Căutare

Comunismul este "cool" pentru majoritatea adolescentilor romani

Comunismul este cool, cred multi dintre adolescentii romani. Tinerii sunt convinsi ca, inainte de '89, s-a trait mai bine decat acum, desi nu prea au habar cum a aratat Epoca de Aur. Profesorii se feresc sa abordeze subiectul la scoala, iar informarea ramane pe seama parintilor sau a internetului.

Comunismul apare tot mai rar in discutiile dintre adolescent si profesori. Din acest motiv, un sfert dintre tineri declara ca nu au abordat niciodata subiectul in scoala. Paradoxal, adolescentii sunt ferm convinsi ca se traia mai bine in comunism decat acum.

Mai mult de o treime dintre tineri considera ca era mai bine in epoca comunista. Nemultumitii cred ca acum statul nu poate impune respectul pentru lege, iar jumatate dintre adolescenti cred ca sistemul de invatamant este intr-o situatie mai proasta decat acum 20 de ani.

Firesc, tinerii care regreta comunismul si-au format parerile dupa discutiile auzite la parinti. Cei mai nostalgici sunt adolescentii din familii sarace si cei din mediul rural.

foto: geopolitikon.wordpress.com

Cel mai mare crocodil din lume traieste in Filipine... Colectie de perle la Bacalaureat 2012!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x