Antena Căutare

Cu GPS-ul dupa elevii chiulangii

Intr-o scoala din oraselul californian Anaheim a fost implementat un sistem de urmarire a chiulangiilor... cu ajutorul GPS-ului. Programul este util nu doar pentru elevi, care sunt indemnati astfel sa fie mai constiinciosi, ci si pentru conducerea scolii, care pierde, pe zi, 35 de dolari din cauza nemotivatilor.

Politia, comitetul de parinti si directorul scolii au implementat, saptamana trecuta, programul-pilot de urmarire. Timp de sase saptamani, chiulangiii din clasa a saptea si a opta, care au lipsit nemotivat de cel putin patru ori de la inceputul anului pana in prezent, vor participa la un experiment menit sa-i aduca pe calea cea dreapta.

"Ideea nu e sa pedepsim acesti copii, ci sa incercam sa-i ajutam sa nu ajunga pe strada, in bandele de cartier", spune un reprezentant al firmei de GPS-uri.

Potrivit publicatiei online ocregister.com, copiii care au probleme cu absentele vor purta la ei, in urmatoarea luna si jumatate, cate un dispozitiv cu GPS, de marimea unui telefon mobil. In fiecare dimineata, ei primesc un apel automat care le aminteste ca a venit momentul sa se ridice din pat si sa plece spre scoala. Apoi de cinci ori pe zi, ei trebuie sa introduca in dispozitiv un cod pentru a-si dezvalui locatia.

Chiulangiii sunt apelati telefonic de un supraveghetor de cel putin trei ori pe saptamana. Tehnologia GPS-ului in urmarirea chiulangiilor a fost aplicata, pana acum, cu succes in orase precum San Antonio si Baltimore.

In 77 pana la 95% dintre cazuri, chiulangiii "cronici" s-au intors la cursuri si au renuntat sa mai absenteze nemotivat. Programul este suportat financiar de autoritatile statului California.

Sursa: Jurnalul National

Foto: directionsmag.com

Patru romani detin cate o insula in Caraibe... VIDEO! Arad: Cei mai frumosi caini participa la un concurs de frumusete...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x