Antena Căutare

Cum a apărut părul blond și cine au fost primele femei cu cosițe de aur! Totul avea legătură cu bărbații

Părul blond nu mai este în zilele noastre ceva ieșit din comun, fie că este vorba despre cel natural sau cel obținut prin decolorare. Cândva, această culoare a podoabei capilare era considerată o raritate și un aspect special, întâlnit doar la oamenii „aleși”. Totuși, puțini sunt cei care știu cum și când a apărut părul blond!

Cum a apărut părul blond și cine au fost primele femei cu cosițe de aur! Totul avea legătură cu bărbații Galerie
Fată blondă, pictată de Renoir

În zilele noastre, atunci când vorbim despre părul blond ne gândim, în primă instanță, la popoarele din nordul Europei, însă șuvițele de culoarea soarelui se pot întâlni și în regiuni din Asia, Africa sau Oceania.

Studiile au arătat că aproximativ 2% din populația lumii se naște cu blond natural. Oamenii de știință au fost fascinați de acest aspect și au încercat să descopere cum și când a apărut părul blond. Se pare că anumite dovezi datează încă din Epoca de Gheață, adică undeva în urmă cu aproximativ 11.000 de ani.

Cercetătorii japonezi a ajuns la concluzia că, cel mai probabil, gena responsabilă de apariția părului blond a apărut cu 9000 de ani înainte de Hristos, adică acum 11.000 de ani, ca rezultat al unor factori numeroși ce țin de mediu și de evoluție.

Cum a apărut părul blond și cine au fost primele femei cu cosițe de aur! Totul avea legătură cu bărbații

Cum a apărut părul blond

Părul blond, un mare mister pentru oamenii de știință

O explicație vine din faptul că anumite persoane, în special cele din regiunile nordice ale Europei, s-au născut cu nivelul scăzut al pigmentului eumelamină, din cauza nivelului scăzut de radiație solară și deci a asimilării vitaminei D mult mai greu.

O altă teorie a unui om de știință canadian spun că totul are legătură cu evoluția omului și cu apariția unei gene mutante, ce a debutat brusc în rândul oamenilor. Ipoteza sa spune că totul are legătură cu faptul că, la finalul Epocii de Gheață, competiția între femei era mare din punct de vedere al reproducerii, cele mai dorite fiind cele cu păr blond sau caracteristici ieșite din comun Părul blond și ochii albaștri erau un semn de sănătate.

Cum a apărut părul blond și cine au fost primele femei cu cosițe de aur! Totul avea legătură cu bărbații

Cum a apărut părul blond

Locuitori din Insulele Solomon

Un alt studiu susține că părul blond nu a apărut și s-a extins pe glob datorită europenilor, ci a apărut în rândul populațiilor din anumite regiuni ale lumii, ca rezultat al unei mutații genetice. O mutaţie genetică descoperită în Insulele Solomon ar fi apărut acum circa 10.000 ani şi se pare că aceeaşi genă a determinat existenţa părului blond la localnicii din Insulele Fiji şi alte arhipelaguri din Pacific și ulterior la alți locuitori ai lumii, prin contactul favorizat de migrație sau călătorii.

Totuși, deocamdată nu se știe cu exactitate cum și când a apărut părul blond, dar cu siguranță ideile lansate de cercetători până în prezent sunt extrem de interesante!

O asistentă a încasat timp de 33 de ani pensia unui pacient mort. Femeia folosea banii pentru a juca jocuri de noroc... Nu, nu e glumă! Un angajat de top al unei companii a fost concediat după ce a fost prins furând mâncarea colegilor. Bărb...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x