Antena Căutare

Adevăruri neștiute despre Iisus Hristos! Ce meserie avea și cum arăta Mântuitorul, de fapt!

Iisus Hristos sau Mâtuitorul a fost și încă este nu doar personajul principal din Noul Testament din Biblie, ci și un personaj ce a captat dintotdeauna atenția istoricilor, a oamenilor de știință și a teologilor.

Adevăruri neștiute despre Iisus Hristos! Ce meserie avea și cum arăta Mântuitorul, de fapt! Galerie
Lucruri mai puțin știute despre Iisus Hristos

Toată lumea știe despre Iisus Hristos că este Fiul lui Dumnezeu, născut de Fecioara Maria și care s-a sacrificat pentru păcatele oamenilor. Aproape că nu există român să nu știe măcar câteva detalii despre Mântuitor. Totuși, dincolo de ceea ce ține strict de scrierile religioase, despre Iisus Hristos se pot spune numeroase lucruri inedite! Iată mai jos informații mai puțin știute despre Mântuitor!

În mod eronat, mulți credincioși cred că Iisus Hristos apare doar creștini, dar adevărul este cu totul altul. Practc, Iisus apare și la evrei sau musulmani! În religia iudaică, Iisus Hristos nu a fost Mesia și nici nu a împlinit profeția despre mântuire. Mai mult decât atât e pare că mulți evrei nici nu cred că reînvierea sau în natura divină a Lui.

Musulmanii îi mai spun lui Iisus „Isa” și consideră că s-a născut din Fecioara Maria, dar cu siguranță nu cred că E este Fiul lui Dumnezeu, ci mai degrabă un profet important. Mulți musulmani mai consideră că Iisus nu a fost crucificat, ci a fost mai degrabă dus la ceruri de către Dumnezeu.

Adevăruri neștiute despre Iisus Hristos! Ce meserie avea și cum arăta Mântuitorul, de fapt!

Lucruri mai puțin știute despre Iisus Hristos

Pictură cu Iisus Hristos

Între 12 și 30 de ani, Iisus Hristos a avut meseria de tâmplar.

Conform specialiștilor, Mântuitorul nu ar fi avut părul lung, căci puțini evrei își permiteau un asemenea „look”. În timpul vieții, Mântuitorul era cosiderat un excentric, fiindcă vorbea cu feeile, petrecea timpul cu păcătoșii și permitea lucrurl de Sabat.

Fiindcă avea origini evreiești, cel mai probabil Iisus Hristos avea ten măsliniu, ochi căprui și păr negru.

Adevăruri neștiute despre Iisus Hristos! Ce meserie avea și cum arăta Mântuitorul, de fapt!

Lucruri mai puțin știute despre Iisus Hristos

Icoană cu Iisus Hristos

Așadar, imaginea reală ar putea să difere puțin de cea prezentată pe icoane. Un alt aspect ce ține de înfățișare este faptul că, cel mai probabil, Iisus Hristos ar fi avut în jur de 1,7 metri, înălțimea medie a bărbaților din urmă cu 2.000 de ani.

După moartea lui Iisus, frații lui care i-au continuat munca. Anumiți exegeți susțin că rudele lui Isus ar fi ocupat poziții speciale în biserica creştină timpurie.

O profesoară s-a urcat într-un butoi de murături și s-a aruncat de la 21 de metri, pentru bani! Cum au găsit-o salvatori... Ceaușescu: ”Vă invit la București, în ianuarie 1990, tovarășe Gorbaciov!” ”Ei, lasă, să trăim noi până atunci”......

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x