Antena Căutare

Cum ar fi arătat, cu adevărat, Iisus Hristos! Imaginea are 1.500 de ani și a fost găsită într-o Biserică abandonată în deșert - FOTO

Un desen vechi de 1.500 de ani ce îl reprezintă pe Iisus Hristos a fost descoperit pe peretele unei Biserici abandonate din deșertul israelian. Aceasta este una dintre cele mai vechi reprezentări ale Fiului lui Dumnezeu.

Un desen vechi de 1.500 de ani ce îl reprezintă pe Iisus Hristos a fost descoperit pe peretele unei Biserici abandonate din deșertul israelian. Aceasta este una dintre cele mai vechi reprezentări ale Fiului lui Dumnezeu.

Piesa de artă religioasă necunoscută până acum a fost găsită într-o biserică bizantină abandonată în deșertul Negev.

Desenul ar fi fost realizat în secolul al XVI-lea, iar experții susțin că acesta dezvăluie ce formă a feței ar fi avut Iisus Hristos. Desenul l-ar reprezenta pe Fiul lui Dumnezeu în tinerețe, cu părul scurt.

Acest portret al lui Iisus a fost observat pentru prima dată în anii 1920, iar recent a fost reanalizat prin utilizarea unor tehnici moderne.

Desenul lui Iisus a fost găsit în ruinele satului Shitva ce se află în mijlocul deșertului Negev, la aproximativ 40 de kilometri la sud-vest de orașul Beer Șeva.

Satul a luat ființă în secolul al II-lea și a supraviețuit timp de peste șase secole înainte de a fi abandonat la începutul perioadei islamice.

Studiul acestui desen arată că simpla prezență a acestuia este importantă.

„Chipul lui Iisus Hriston din acest desen este în sine o descoperire importantă. Acesta face parte dintr-o schemă iconografică în care Hristos este reprezentat cu părul scurt – variantă populară în Egipt, Siria și Palestina, dar care a dispărut din arta bizantină ulterioară”, arată cercetarea.

Recent, folosind metode similare cu cele ale poliției și ale criminaliștilor, oamenii de știință britanici în colaborare cu arheologi israelieni au recreat ceea ce pare să fie cea mai precisă imagine a chipului lui Iisus Hristos.

Scrisoare emoționantă a Prințesei Diana, dezvăluită după 23 de ani. Rândurile scrise de ea sunt cutremurătoare: “Lumina ... Astrologul Ioan Burculeț face un anunț înfiorător! Previziuni alarmante pentru România! „Se va întâmpla din nou!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x