- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Plantele de cameră împrospătează aerul și aduc un pic de culoare pe durata iernii. În timpul lunilor friguroase orele de lumină sunt reduse, aerul este mai uscat, iar temperaturile mai scăzute. De aceea florile au nevoie de o maximă îngrijire pe timp de iarnă.
Florile ne înfrumuțesează viața, nu doar casa și grădina. Însă pe timpul iernii, trebuie să le facem noi viața mai frumoasă. Află câteva sfaturi care te ajută să-ți menții plantele de cameră în perioada de iarnă.
Așează plantele la lumină
Plantele au nevoie de lumină. Florile trebuie puse în așa fel, încât să aibă lumină dimineața, dar și după-amiază. Unele plante chiar se întind după lumină, însă trebuie aduse înapoi. În acest fel, planta este forțată să producă frunze noi de-a lungul tulpinii și să devină mai compactă.
Ferește florile de caldură sau frig excesiv
Ține ghiveciul departe de calorifere ca planta să nu aibă de suferit. Temperatura maximă la care pot fi expuse plantele de apartament este de 40 grade Celsius. Ai grijă ca plantele să nu stea pe coridoare sau în colțuri reci. Frunzișul plantelor nu trebuie să atingă geamul. Evită să așezi plante pe pervazul unei ferestre înghețate.
Udă plantele puțin și constant
Cele mai multe plante de apartament nu necesită o cantitate mare de apă pe timp de iarnă. Verifică nivelul de umiditate al solului cel puțin o dată pe saptămână. Dacă rămâne apă în farfuriuța-suport, atunci trebuie aruncată.
Fertilizarea plantei pe timp de iarnă
Hrănirea plantei se face în general în perioada de primăvară și vară. De la sfârșitul lui februarie și începutul lui martie, planta poate începe să se dezvolte din nou. Dacă folosești fertilizator , diluează-l la o concentrație de 50% pentru a-l folosi pe timp de iarnă.
Curățarea plantei
Profită de perioada de iarnă pentru a curăța ghivecele de flori. Poți folosi apă călduța și un burete moale astfel încât să speli bine frunzele și tulpina. Ai grijă să nu îneci planta, iar după spălare las-o să se usuce .
Sursă:gradina.acasa.ro
VIDEO: Gigi Becali va plânge de fericire când va vedea imaginile astea! Cum au fost surprinse două dintre fetele patronu... Cum s-au descurcat canadienii cu Dacia din perioada comunistă: "Am făcut plinul şi bancheta din spate s-a umplut de...