Antena Căutare

Cum se îngrijeşte Steaua Crăciunului, floarea despre care se spune că atrage numai energii pozitive în casa ta! Acum e VREMEA ei!

Pentru că mai este puțin până la Crăciun, ne-am gandit să îți oferim câteva sfaturi despre cum să îngrijești Poinsettia, o plantă încântătoare, cunoscută și sub denumirea „Steaua Crăciunului”.

Pentru că mai este puțin până la Crăciun, ne-am gandit să îți oferim câteva sfaturi despre cum să îngrijești Poinsettia, o plantă încântătoare, cunoscută și sub denumirea „Steaua Crăciunului”.

Frunzele verzi, subțiri ca hârtia, cu bractee colorate în vârful fiecărei tulpini, fac ca această plantă decorativă de Crăciun să fie populară. Poinsettia este o specie perenă care poate să reziste câțiva ani atât în interior, cât și în exterior. Este o plantă-simbol preferată de multe persoane în perioada sărbătorilor de iarnă pentru a decora locuința și, de asemenea, poate fi un cadou deosebit.

Natural, crește sub forma unui arbust cu frunzele mari și late, în formă de stea. Trebuie udată cu moderație, niciodată în farfurie, ci direct pe pământ. Rezistă și o săptămână fără apă, dar este recomandat să primească zilnic o cantitate mică. Planta nu este prea pretențioasă la udare, fiind mai sensibilă la mutări decât la lipsa apei.

Steaua Crăciunului nu tolerează pământul uscat, dar nici umezeala în exces. Asigură-te că pământul din ghiveci are drenaj bun, fiind format dintr-un amestec de pietriș și perlită, pentru a permite apei să pătrundă. Nu lăsa tăvița ghiveciului plină cu apă deoarece rădăcina plantei ar putea putrezi.

La baza ghiveciului ar fi bine să pui un strat de pietris, pentru ca surplusul de apă să se scurgă ușor. Plantei nu-i place să fie mutată, nu suporta curenții de aer și nici temperaturi mai mici de 10-15 grade. Trebuie tunsă, primăvara, iar până la sfârșitul lui septembrie poate sta afară.

Poinsettia înflorește în zilele scurte de iarnă, dar cultivatorii o pot determina să înflorească în orice perioada a anului, prin manipularea iluminatului. Are nevoie de peste 12 ore de obscuritate totală pe zi în perioada 1 octombrie - 1 decembrie, dar în rest necesita lumină din abundență în timpul zilei pentru a căpăta o culoare intensă. În general, din luna martie culorile încep să pălească, planta redevine în totalitate verde și frunzele încep să cadă.

sursa: casamea.ro

Un porc a devenit terapeut într-un aeroport din America! Cum își tratează pacienții stresați în prag de Ignat?... Ce ”American Pie” sau „poale-n brâu”? A fost preparată „plăcinta spaţială”! Aluatul a fost lansat în spaţiu cu un balon ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x