Antena Căutare

Cuvantul anului 2012, in engleza! Un fel de "aroganta" romaneasca

"Bluster" este cuvantul anului 2012, in engleza, potrivit site-ului Dictionary.com, informeaza site-ul Huffingtonpost.com

"Bluster" se traduce prin: 1. mugete ale furtunii, urlete tumultuoase produse de vant; 2. zgomot, galagie, vociferare, a vorbi cu voce tare, amenintari lipsite de fond si proteste.

"Ne-a placut sensul lui dublu, despre vreme si comunicare", a declarat Jay Schwartz, directorul departamentului Content ("Continut") al site-ului Dictionary. com, care isi are sediul general in Oakland, California.

Dictionary.com este online inca din 1995 si, potrivit proprietarilor sai, este cel mai mare dictionar gratuit de pe internet din lume. Site-ul apartine InterActiveCorp, grupul care detine branduri celebre precum Ask.com, Match.com, Collegehumor.com si OKCupid.com si este compania-mama pentru publicatia The Daily Beast. "Cele mai importante din punct de vedere istoric evenimente din acest an au fost (in Statele Unite, n.r.) alegerile prezidentiale si evenimentele meteorologice", a spus Schwartz.

Cuvantul castigator "bluster" a fost ales dupa mai multe consultari cu lexicografi si in functie de cautarile utilizatorilor realizate pe site-ul Dictionary.com pe parcursul intregului an. Fiind un dictionar exclusiv online, Schwartz considera ca aceste date dezvaluie intrucatva ceea ce i-a interesat sau preocupat pe oameni, in anul 2012. Anul trecut, cuvantul anului in SUA a fost "tergiversate" ("a amana", "a temporiza").

Daca ne-am raporta la Romania, cu siguranta s-ar vota expresia anului! Iar asta ar fi una dintre cele doua: "sa facem o aroganta" sau "sa facem o mafie".

Foto: Hepta

A fost lansata "prima limuzina acvatica". Costa aproape 2 milioane de euro... VIDEO! Un papagal a invatat sa cante "Gangnam Style"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x