Antena Căutare

Daca nu vrei amenda, faci curat! "Politia semintelor" isi intra in rol

Daca aveati impresia ca doar Giurgiu lupta impotriva cojilor de seminte aruncate pe jos, va inselati! Recent, primarii Capitalei au declarat si ei razboi spargatorilor de seminte. Edilii au cerut Politiei Locale sa fie atenti la oamenii care consuma „bomboane agricole” si lasa in urma lor un covor de coji, pe jos.

Dupa ce Giurgiu a fost primul oras care a inceput lupta impotriva mancatorilor de seminte, Capitala i se aliaza si vrea... curatenie.

In parcul IOR din Bucuresti, o patrula a Politiei Locale a sectorului 3 a abordat un grup de cativa tineri care aruncau cojile pe jos. Deoarece adolescentii nu voiau sa stranga resturile si aveau impresia ca este o gluma, agentii au scos chitantierele pentru a le da amenda. Speriati, iubitorii de seminte au imprumutat o matura si... au curatat locul.

„Pana acum Politia Locala a acordat 529 de amenzi in valoare de 22.999 lei persoanelor care fac mizerie aruncand cojile de seminte pe jos", a declarat pentru Click Adrian David, purtatorul de cuvant al primariei sectorului 3. Amenzile au fost date in baza Hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr 304 din 2009 privind protectia spatiilor verzi si care prevede amenzi intre 50 si 100 de lei pentru persoanele fizice si intre 1.000 si 10.000 de lei pentru persoanele juridice care arunca gunoaie in parcuri.

Chiar si Politia Locala a Municipiului Bucuresti (PLMB) a sanctionat in jur de 40 de bucuresteni pentru ca au lasat in urma lor covoare pestrite. Institutia, aflata in subordinea Primariei Capitalei, da amenzi in baza Hotararii 120 a Consiliului General din 2010, cu o valoare cuprinsa tot intre 100 si 500 de lei.

„Pastrarea curateniei este una din obligatiile fiecaruia dintre noi, dar daca sunt persoane care nu inteleg, Politia Locala are parghiile necesare!", a spus purtatorul de cuvant al Politiei Locale a Capitalei, Razvan Popa, conform aceleiasi surse.

George Bush s-a ras in cap, pentru o cauza nobila!... Cursa cu viteza melcului. Castigatorul primeste…o planta! ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x