Antena Căutare

De ce își pune toată lumea de pe TikTok pastă de dinți pe unghii. E cea mai nouă provocare de pe rețelele de socializare

Trendurile de pe TikTok îi fac pe utilizatorii platformei să încerce fel de fel de lucruri nebunești. Acum, în tendință, atât pe această rețea de socializare, cât și pe Youtube sunt clipurile în care internauții își pun pastă de dinți pe unghii.

imagine cu unghii si pasta de dinti, un trend viral pe tiktok
Trendurile de pe TikTok îi fac pe utilizatorii platformei să încerce fel de fel de lucruri nebunești | Profimediaimages.ro

Conform celor care au pornit-o, aplicarea pastei de dinți, cu ajutorul unei periuțe uscate și moi, ajută unghiile să crească mai repede și le menține sănătoase.

După ritualul care ar trebui să dureze câteva minute, ei aplică vaselină sau o cremă foarte hidratantă pe mâini.

Citește și: Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă

Influencerii spun că rezultatele apar în curând și, dacă faci asta mai multe zile consecutive, vei observa că unghiile devin mai strălucitoare.

Ce se întâmplă, de fapt, dacă aplici pastă de dinți pe unghii

Medicul dermatolog Marisa Garshick a declarat că nu există nicio dovadă științifică care să ateste faptul că vreun ingredient din pasta de dinți face unghiile să crească mai rapid.

În schimb, ea consideră că acestea vor avea un aspect mai plăcut după punerea în aplicare a trucului.

Citește și: Ea este femeia care nu și-a mai tăiat unghiile de 14 ani! Câți bani a câștigat de pe urma gestului ciudat

”Pasta de dinți de albire poate curăța unghiile de pete. Mai ales cea pe bază de bicarbonat de sodiu”, a spus ea.

Nu este singura care crede acest lucru. Southern Living recomandă să lași pasta de dinți zece-cincisprezece minute, după care să o clătești cu apă călduță.

Cum poți avea unghii sănătoase și lungi

Cel mai simplu mod prin care poți obține unghii puternice este să ai grijă ce mănânci. Ideal este să alegi alimente bogate în nutrienți, antioxidanți și vitamine, cum ar fi biotina și fierul.

Citește și: Cristina Șchiopu: ”Din Olteanca de pe TikTok am devenit Olteanca de la iUmor!”

"Multe vitamine și minerale sunt importante pentru sănătatea unghiilor. Pentru a îmbunătăți sănătatea unghiilor din interior, menținerea unei diete bine echilibrate este esențială", a spus și Blair Murphy-Rose pentru The List.

Nicolae al României pe aceeași pagină cu Meghan Markle, într-o revistă franceza. Cum a apărut fostul Principe alături de... Ce înseamnă dacă te mănâncă mâna stângă. Răspunsul pe care mulți nu îl știu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x