Căutare Live

De ce nu trebuie să clătești farfuriile înainte de a le pune în mașina de spălat vase. Multe gospodine fac această greșeală

Multe persoane clătesc vasele înainte de a le curăța la mașina de spălat vase. Experții avertizează că nu este indicat să procedăm așa și motivul este unul simplu.

Multe persoane clătesc vasele înainte de a le curăța la mașina de spălat vase. Experții avertizează că nu este indicat să procedăm așa și motivul este unul simplu.

Shutterstock.com

Multe gospodine sunt de părere că farfuriile trebuie să treacă printr-un jet de apă înainte de a fi puse în mașina de spălat vase.

În acest fel, ele cred că resturile de mâncare nu se mai usucă și vor ușura misiunea aparatului, care va curăța cum trebuie vasele.

Însă specialiștii spun că tocmai acest lucru împiedică device-ul să spele corespunzător.

Citește și: Un bărbat a trăit spaima vieții lui când a dat pernele canapelei sale la o parte. Ce se afla chiar în casa lui

De ce nu e bine să clătești farfuriile înainte de a le pune în mașina de spălat

Într-un clip ajuns viral pe rețelele sociale, niște experți au ”adunat” toate greșelile pe care le facem atunci când folosim mașina de spălat vase. Cea mai gravă, spun ei, este clătirea farfuriilor înainte de a le așeza la spălat.

”Nu vă clătiți farfuriile. Clătirea prealabilă înseamnă că detergenții nu pot ataca resturile alimentare”, recomandă aceștia.

Astel, grăsimea și uleiurile rămân pe farfurii, lucru care va da vaselor un aspect murdar și neplăcut.

Citește și: Medicii i-au pus că suferă de depresie postanatală și viața i s-a zguduit când a aflat diagnosticul corect. Ce boală are mămica

O altă greșeală pe care mulți o fac e să plasele farfuriile departe de pulverizatorul central.

Videoclipul postat pe TikTok a strâns mii de vizionări, iar oamenii au fost șocați de faptul că farfuriile nu se clătesc înainte de a fi puse în aparat.

Un internaut a spus: „Nu, îmi clătesc farfuriile, ceștile și tacâmurile și ale mele ies strălucitoare.”

Un al doilea a comentat: „Vreau să spun că avem mașina de spălat vase de 3 ani. Dacă nu clătiți, farfuriile se spală în apă murdară și paharele noastre arată la fel ca acum 3 ani.”

@ao Do you rinse your plates before washing them? ✨ #dishwasher #appliancetips #hometips #kitchentips ♬ Countless - Official Sound Studio
Un bărbat a trăit spaima vieții lui când a dat pernele canapelei sale la o parte. Ce se afla chiar în casa lui... A crezut că i-a apărut o iritație din cauză că a petrecut prea mult, dar adevarul era altul. Ce alergie gravă a făcut o ...
Parteneri
Alimente care nu expiră niciodată. Pot fi consumate și după 10 ani
Catine.ro
Ultimele știri
x