Antena Căutare

Descoperire UIMITOARE! S-au găsit temnițele unde a fost ţinut ostatic fostul dormitor român Vlad Țepeș

Arheologii susțin că ar fi scos la iveală două temniţe subterane şi mai multe tuneluri secrete, unde a fost ţinut ostatic fostul dormitor român Vlad Țepeș.

Arheologii susțin că ar fi scos la iveală două temniţe subterane şi mai multe tuneluri secrete, unde a fost ţinut ostatic fostul dormitor român Vlad Țepeș.


În orașul Tokat, situat în nordul Turciei, cercetătorii au descoperit în timpul restaurării unui castel, temnițe subterane pe care le atestă ca fiind locul unde Vlad Ţepeş a fost ţinut ostatic, după ce a fost luat prizonier, împreună cu fratele său, Radu cel Frumos, în 1442. În urmă cu câteva luni, alti cercetători estonieni au susţinut că au descoperit rămăşiţele lui Vlad Ţepeş într-un mormânt din Napoli, Italia.


Vlad Ţepeş şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa pe meleaguri străine, prin Transilvania şi Ungaria, alături de tatăl său, iar în 1442, când avea 11 ani, el a fost luat ostatic de turci, alături de fratele său, Radu cel frumos.


Vlad Ţepeş a fost ucis în anul 1476, între Bucureşti şi Giurgiu, după o luptă cu turcii, care doreau să-l aducă pe tron pe Basarab cel Bătrân Laiota, însă nu se ştie cu exactitate unde este înmormântat acesta.

Potrivit istoricilor, există două teorii despre locul unde ar putea fi înmormântat Vlad Ţepeş: Mănăstirea Snagov (Bucureşti) sau Mănăstirea Comana (Giurgiu), fără însă a exista dovezi în acest sens.

S-a dovedit științific: Berea te face mai deștept!... VIDEO! Au montat o cameră ascunsă pe sutienul unei femei. Câte capete credeți că a întors decolteul?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x