Antena Căutare

Doi romani pe biciclete au cucerit varful Ararat (5160 m)

In data de 27.06.2011, ora 7 a.m., Varful Ararat 5160m (Agri Dagi) a fost cucerit in premiera cu bicicletele de doi romani, Corneanu Serban si Melinte Stefan din Caransebes. Biblia spune ca dupa potop, arca lui Noe s-ar fi oprit pe acest munte.

Expeditia a inceput in data de 20.06.2011 si s-a desfasurat cu autocarul pe ruta Timisoara-Istambul, Istambul Ankara, Ankara-Bayburt, Bayburt-Erzurum si Erzurum Dogubayazit. Ascensiunea a durat trei zile, acesta fiind cel mai scurt timp alocat de catre ghizi oricarei persoane.

Pantele ghetarului cu o inclinatie de pana la 50 de grade au facut ca ascensiunea sa fie foarte dificila datorita instabilitatii create de biciclete. Varful ne-a intampinat cu -10 grade si vant in rafale de 100km/h .

Coborarea a fost la fel de dificila ca si urcarea, iar cand am ajuns in tabara II de la 3800m pericolele au luat sfarsit, cucerirea varfului cu bicicletele fiind incheiata cu succes.

Sursa: Antena3

VIDEO! Vrancea: Pescuit pe un drum neasfaltat pentru a atrage atentia autoritatilor... Berea cu esenta de marijuana, disponibila si pe rafturile magazinelor din Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x